Arduino – electronică și programare | Ce este și de ce folosim Arduino?

0
371

Ce este Arduino

Arduino este o platformă electronică open-source bazată pe hardware și software ușor de utilizat. Plăcile Arduino  sunt capabile sa citească intrări – lumina pe un senzor, un deget pe un buton sau un mesaj Twitter – și să le transforme într-o ieșire – activarea unui motor, comutarea unui LED, publicarea a ceva online. Puteți spune echipei dvs. ce să facă prin trimiterea unui set de instrucțiuni către microcontrolerul de pe placă. Pentru a face acest lucru, utilizați limbajul de programare Arduino (bazat pe cablare) și software-ul Arduino (IDE), bazat pe PROCESSING.

În timp, Arduino a fost creierul a mii de proiecte, de la obiecte de zi cu zi la instrumente științifice complexe. O comunitate mondială de producători – studenți, pasionați, artiști, programatori și profesioniști – s-au adunat în jurul acestei platforme open source, contribuțiile lor adăugându-se la o cantitate incredibilă de cunoștințe accesibile, care pot fi de mare ajutor atât pentru începători, cât și pentru experți.

Arduino s-a născut la Ivrea Interaction Design Institute, ca un instrument ușor de prototipare rapidă, destinat studenților fără un background în electronică și programare. De îndată ce a ajuns la o comunitate mai largă, placa Arduino a început să se schimbe pentru a se adapta la noile nevoi și provocări, diferențiind oferta sa de la plăcile simple pe 8 biți până la produsele pentru aplicații IoT, portabile, imprimare 3D și medii încorporate. Toate plăcile Arduino sunt complet deschise, oferind utilizatorilor posibilitatea de a le construi în mod independent și, eventual, de a le adapta la nevoile lor specifice. Software-ul, de asemenea, este open-source, și este în creștere, prin contribuțiile utilizatorilor din întreaga lume.

De ce Arduino?

Datorită experienței sale simple și accesibile de utilizare, Arduino a fost utilizat în mii de proiecte și aplicații diverse. Software-ul Arduino este ușor de utilizat pentru începători, dar suficient de flexibil pentru utilizatorii avansați. Acesta rulează pe Mac, Windows și Linux. Profesorii și elevii îl folosesc pentru a construi instrumente științifice ieftine, pentru a dovedi principiile chimiei, fizicii sau a începe cu programarea și robotica. Designeri și arhitecți construiesc prototipuri interactive, muzicieni și artiști îl folosesc pentru instalații și pentru a experimenta noi instrumente muzicale. Producătorii, desigur, îl folosesc pentru a construi multe dintre proiectele expuse la Maker Faire, de exemplu. Arduino este un instrument cheie pentru a învăța lucruri noi. Oricine – copii, pasionați, artiști, programatori – poate începe să meșterească doar urmând instrucțiunile pas cu pas ale unui kit, sau să împărtășească idei online cu alți membri ai comunității Arduino.

Există multe alte microcontrolere și platforme de microcontroler disponibile pentru calculul fizic. Parallax Basic Stamp, Netmedia’s BX-24, Phidgets, MIT’s Handyboard și multe altele oferă funcționalități similare. Toate aceste unelte iau detaliile dezordonate ale programării microcontrolerului și le înfășoară într-un pachet ușor de utilizat.  Arduino simplifică, de asemenea, procesul de lucru cu microcontrolere, dar oferă unele avantaje pentru profesori, studenți și amatori interesați față de alte sisteme: 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(sursa: arduinoelectronicasiprogramare).

MN: Alte articole publicate de Mangalia News despre Arduino, aici.


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply