#ColindămLumea, inițiativa ROconect, în parteneriat cu La blouse roumaine, prin care ducem mai departe colindatul, această comoară culturală a poporului român (VIDEO)

0
571
Dragi prieteni,
Oriunde vă aflați pe glob, sunteți invitați să colindăm!
România ne-a înzestrat cu tradiții frumoase, pe care le purtăm cu noi peste tot în lume.
Cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun, avem ocazia să arătăm lumii întregi frumusețea şi unicitatea tradițiilor noastre, să ducem mai departe această comoară culturală a poporului nostru. Aşadar, invităm românii de pretutindeni să se mobilizeze la colindat, atât în familii, cât și în cadrul comunității din care fac parte.
1. Învățați colinde, inspirați familia, în special, copiii.
2. Colindați-vă familia, prietenii, vecinii.
3. Dacă sunteți în diaspora și nu numai, puteți mobiliza comunitatea locală, organizând un concert de colinde ad-hoc, într-un un loc central, public (verificați înainte dacă sunt necesare aprobări etc).
4. Îmbrăcați-vă în portul tradițional specific zonei de unde proveniți sau al României, în general, iar dacă nu aveți unul încă, purtați o traistă de colindător, sau orice alt element de port tradițional autentic.
5. Documentați colindul și promovați-l pe Facebook, Instagram, TikTok sau YouTube folosind unul din hashtag-urile #RomâniaColindă #ColindămLumea #FiiColindător. Publicați colindul și în grupul Colindăm Lumea de pe Facebook, creat special pentru această inițiativă.
https://www.facebook.com/groups/342515498641142
6. Colindați împreună!
Mulțumim partenerilor noştri La blouse roumaine, care s-au alăturat cu toată inima în acest proiect. Povestea lor este una inspiratoare, care a început acum 10 ani şi va continua, peste generații. De 10 ani s-a instaurat Ziua Internațională a IEI şi se sărbătoreşte anual în toată diaspora.
Haideți să facem o tradiție şi din colindat, cu colindele noastre româneşti, pe care să le prezentăm, anual, de Sărbători, oriunde ne-am afla pe glob!
La blouse roumaine: „Cea mai mare bucurie să vă fim alături pe acest drum, început azi, 22 decembrie, o zi istorică pentru România și una cosmică pentru întreaga lume, pentru că este și Solstițiul de iarnă. Să fie de bun augur! Vă mulțumim pentru tot ce ați realizat. Ne-ați inspirat și ne-ați transmis o energie incredibilă. Cu Dumnezeu, înainte!”
„Susținem din toată inima inițiativa ROconect, care a reușit să organizeze primul concert de colinde românești în Trafalgar Square, la Londra. Ne-am alăturat acestui demers remarcabil și sperăm ca, în următorii ani, să devină o tradiție în toate comunitățile românești din țară și din afara granițelor. Redăm chemarea lor, la care am contribuit și noi, rugându-vă să o transmiteți mai departe. Să înconjurăm lumea cu colindele noastre! Departe, dar uniți!”

ROconect: La blouse roumaine, mulțumim şi noi.
Vă apreciem foarte mult pentru tot ceea ce faceți pentru poporul român.


Mangalia News, partener media ROconect, 24.12.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply