Totul despre IE, cu Tinca Răcaru – tradiție, simboluri, expoziție, inițiere – Șezătoare folclorică impresionantă, organizată de #DansTraditionalConstanța (FOTO-VIDEO)

0
523
„Femeia, cu priceperea și măiestria ei artistică, a făcut hainele din tot sufletul ei nemuritor, a cusut fiecare frunză, floare, figură, reflectând o lume aparte, LUMEA FĂRĂ DOR!”
„Profund recunoscătoare lui Dumnezeu pentru această seară plină de taine, povești, români frumoși, cu tradiție în suflet!
Mulțumesc, mândruța mea dragă, Tinca Răcaru, pentru expunerea fascinantă de costume unice și prețioase, din Colecția Etnografică Tinca Răcaru, pentru îndemnurile venite din inimă și inițierea în lumea portului tradițional autentic!
Mulțumesc tuturor celor care s-au alăturat, cu sufletul, cu vorba, cu gândul, cu inima. Am rămas impresionată să văd sala plină!
Am povestit, am ascultat, am oftat, am cusut și ne-am bucurat! Am și cinstit nițel, așa cum se cuvine la o șezătoare, la noi, în satul #total petrecăreț.
Ce urmează? Mai mult decât un atelier de cusut…, o misiune!”
Cu mulțumiri, Corina Tiron.

VIDEO și aici: https://www.facebook.com/reel/691834699679098

MN: Despre doamna Tinca Răcaru, pasionată colecționară de costume tradiționale, animatoare a numeroase evenimente folclorice locale, cotidianul Mangalia News a publicat numeroase articole ce pot fi vizionate aici. Vă invităm să urmăriți și pagina IA DE LA MALUL MĂRII, precum și COLECȚIA ETNOGRAFICĂ TINCA RĂCARU.

Mangalia News, 26.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply