Comunicat al LifeHarbour Limanu, despre efectele ciclonului de proporții din Marea Neagră, care a înregistrat viteze de peste 100 km/oră

0
1137
Dragi parteneri,
Dupa cum v-am anuntat încă de la mijlocul saptamanii trecute, noaptea trecută, un ciclon de proportii a fost raportat in Marea Neagra, inregistrand viteze de peste 100 km/ora. Ciclonul a facut pagube insemnate atât la mal, cât si pe mare, in porturi si marine. In consecinta si portul Limanu, Marina LifeHabour, a fost expus direct acestui fenomen meteo exceptional.
Din fericire, la prima vedere nu exista pagube majore la nici o ambarcatiune. Mulțumim echipei de aprox 10 oameni care a stat toata noaptea pe pontoane si a reusit sa surmonteze cea mai mare parte a problemelor in timp real. S-au luptat cu vele legate necorespunzator, cu tacheți smulși din cheu de forța vântului, cu parame de mooring care s-au tot largit si desprins pe toata durata noptii.
Cu toate acestea, exista barci care s-au zgariat unele de altele, in special barcile care erau orientate catre nord, directia din care a bătut vantul toata noaptea formând in ciuda dimesiunii mici a golfului valuri de 30-40 cm.
Vom evalua, cu siguranta, toate avariile in zilele urmatoare, dar la prima vedere zgârieturile – cateva ambarcatiuni pe suprafete destul de mari si cu zagarieturi adânci – au fost cele mai grave avarii suferite de ambarcațiuni. Barcile care au suferit avariile de mai sus au fost după știința noastra doar acelea care au fost orientate catre nord, pe “stânga” pontonul din fata restaurantului si primele 5-6 barci acostate catre tot către nord de pe pontonul din mijloc (2). Cheul a suferit, de asemenea, ceva avarii: finger-e rupte, tacheți si podina de lemn rupte, la care se adauga pasarelele, avariate deopotriva.
Pe aceasta cale, vrem sa le multumim celor care au stat toata noaptea alături de bărcile lor, dar si alături de bărcile celorlalti si au ajutat echipa Marinei pentru protejarea bărcilor. Sunt eroii noștrii, fără ei ar fi fost foarte greu, poate chiar imposibil să iesim fără avarii majore din acest eveniment absolut excepțional. Toti cei care au luptat cu parâmele si valurile din marina noaptea trecuta, angajati ai marinei sau proprietari, skiperi, vor fi recompensați cu un sejur masa-casa de câte două persoane, de trei nopti, la alegere in oricare din locatiile noastre din Delta Dunarii, Sighisoara, Seleus sau LifeHarbour pentru cine doreste acest lucru. Le mulțumim inca o dată, au fost fantastici
Vă asigurăm că vă vom tine la curent in zilele urmatoare cu detalii suplimentare legate de impactul acestui ciclon. Suntem solidari cu toate marinele de pe litoralul romanesc si nu numai, de skipperii si proprietarii de barci care au suferit avarii in acest weekend.
Va multumim,
Echipa LifeHarbour.


Mangalia News, 19.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply