Elevii Colegiului Economic Mangalia transformă energia umană în energie verde, prin pedalare (galerie FOTO)

0
1054
Începând cu luna noiembrie, Colegiul Economic Mangalia a fost dotat cu o bicicletă statică, capabilă să genereze prin pedalare curent electric de 220V. Bicicleta va fi folosită de elevi pentru a conștientiza potențialul uman pentru producerea de energie verde, elevii având posibilitatea de a utiliza această energie pentru a-și încărca telefoanele, sau a alimenta diverse aparate sau gadgeturi. De asemenea, elevii cu ADHD pot utiliza bicicleta ca pe un dispozitiv de liniștire.
Realizarea unei biciclete verzi a fost posibilă în urma derulării activității Bicycle generator – converting human power into electricity, în cadrul proiectului Erasmus+ Window to the World. Acțiunea nu ar fi fost posibilă fără susținerea unor oameni inimoși din comunitate și sprijinul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, care au pus în practică ideea unei biciclete generatoare de curent.
Profesoara coordonatoare, Daniela-Carmen Cioroiu este recunoscător tuturor celor implicați în susținerea proiectului: doamnei directoare Raluca-Simona Ciobănel, pentru deschidere, doamnei profesoare Delia Florea, pentru donarea bicicletei, doamnei directoare Virginica Barabaș și maiștrilor-instructori ai Liceului Tehnologic „Ion Bănescu”, pentru colaborare și implicare, reprezentanților Primăriei, pentru asigurarea transportului.
Atunci când oameni inimoși se unesc în jurul unui scop comun, se pot realiza lucruri minunate!

Mangalia News, 16.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply