Universitatea Ovidius din Constanta va gazdui un workshop despre importanta surselor de energie regenerabila, in cadrul proiectului Green Energy for Everyone

0
240
  • Avantajele și dezavantajele utilizării energiei regenerabile și studii de caz privind industria energiei regenerabile, printre temele dezbătute.

Universitatea Ovidius din Constanța va găzdui un workshop despre importanța energiei regenerabile, organizat în cadrul proiectului Green Energy for Everyone (Energie Verde pentru Toți). Workshop-ul va avea loc pe 14 noiembrie 2023, în incinta Universității Ovidius din Constanța și va explora avantajele și dezavantajele utilizării energiei regenerabile.

Workshop-ul are ca invitați profesorii implicați în proiect din partea Universității Ovidius din Constanța, managerul proiectului din partea Cosvitec și specialiști în domeniu.

În cadrul workshop-ului vor fi prezentate proiectul Green Energy for Everyone și cursul online care se desfășoară în cadrul proiectului, iar printre subiectele abordate se numără avantajele și dezavantajele energiei regenerabile, precum și studii de caz din domeniul industriei energiei regenerabile.

Workshop-ul este dedicat atât cetățenilor, cât și persoanelor juridice care sunt interesate să își extindă cunoștințele privind energia regenerabilă, să găsească soluții de integrare a acesteia în activitățile lor, sau să își reducă și eficientizeze consumul de energie.

Workshop-ul va oferi participanților oportunitatea de a reflecta la începutul unor noi proiecte, pentru a fructifica tot ceea ce au învățat. De asemenea, va exista și un spațiu de networking unde participanții pot iniția colaborări dedicate implementării producției de energie electrică folosind surse regenerabile de energie, fie din surse proprii, fie prin sponsorizări sau proiecte finanțate din fonduri naționale sau internaționale.

Evenimentul va avea loc pe 14 noiembrie 2023, începând cu ora 13:15, în incinta Universității Ovidius din Constanța, etajul 1, Sala Senatului. Accesul este gratuit.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Agenda evenimentului:

13:15-13:30: Înregistrarea participanților,

13:30-13:40: Cuvânt de bun venit – Responsabil proiect Green Energy for Everyone din partea Universității Ovidius din Constanța: Prof. univ. dr. habil. Cristina Duhnea,

13:40-13:50: Prezentarea proiectului Green Energy for EveryoneManagerul proiectului: Camelia Ionescu – COSVITEC EST,

13:50-14:00: Prezentarea cursului online despre energie regenerabilă – Prof. univ. dr. habil. Cristina Duhnea – Universitatea Ovidius din Constanța,

14:00-14:15: Studii de caz din domeniul industriei energiei regenerabile – Ing. Mihai Cosor; Ing. Bogdan Bădescu – APOLO TRADING,

14:15-14:30: Sesiune de întrebări și răspunsuri,

14:30-14:45: Prezentare avantajele și dezavantajele energiei regenerabile – Conf. univ. dr. Daniela Jitariu; Ec. dr. Răzvan – Ionuț Drugă – Universitatea Ovidius din Constanța,

14:45-15:00: Sesiune de întrebări și răspunsuri,

15:00-15:20: Networking,

15:20-15:30: Prezentarea concluziilor evenimentului,

15:30-16:00: Prânz târziu pentru energizare.

Proiectul Green Energy for Everyone urmărește informarea și ridicarea gradului de conștientizare în rândul publicului larg cu privire la epuizarea în viitor a resurselor energetice și a posibilității imense pe care o reprezintă energia provenită din surse regenerabile.

În cadrul proiectului, Universitatea Ovidius din Constanța a conceput un curs online gratuit dedicat cetățenilor și afacerilor care vor să adopte un comportament durabil în ceea ce privește consumul de energie. Cursul online „Energie verde pentru toți” îmbină conținutul digital cu materialele tradiționale de învățare, oferind cursanților o înțelegere profundă asupra energiei regenerabile.

Proiectul este coordonat de Cosvitec Est, în colaborare cu Agenția Fondului pentru Mediu, Universitatea Ovidius din Constanța și DiFine PR, fiind finanțat de Innovation Norway prin Norway Grants.

***

Despre Green Energy for Everyone

Green Energy for Everyone este un proiect care aduce în prim-plan conștientizarea epuizării de resurse energetice și propune soluții de energie regenerabilă. Obiectivul principal al proiectului constă în realizarea unui curs și a unor mese rotunde pe tema energiei verzi, disponibile gratuit pentru persoane fizice, asociații, companii sau autorități administrative. Proiectul Green Energy for Everyone (GEE), cu o valoare totală de 165.482 euro, finanțat de Innovation Norway prin Norway Grants, este implementat în perioada aprilie 2023 – martie 2024, în cadrul unui consorțiu din care fac parte Cosvitec Est (lider de proiect), Administrația Fondului pentru Mediu, Universitatea Ovidius din Constanța și DiFine PR.


Mangalia News, 13.11.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply