Bursele de merit Ligia Deca, pentru elevii cu medii de 1, 2 și 3, subiect actual de caricatură

0
627
O caricatură cu bursele de merit Ligia Deca acordate elevilor cu medii de 2, 3 și 4, circulă pe rețelele sociale. Caricatura lui Costel Pătrășcan arată 3 elevi pe un podium, pentru că au luat burse de merit. Părinții elevilor întreabă profesoara dacă locurile 1, 2 și 3 pe care sunt așezați elevii reprezintă locurile primite. Profesoara răspunde că 1, 2 și 3 reprezintă mediile elevilor, aluzie la faptul că legea Deca-Iohannis și metodologia impusă de Ligia Deca permit ca elevii cu astfel de medii să primească burse de merit.
  • Costel Pătrăşcan este caricaturist pentru Comisia Europeană și deţine peste 100 de premii naţionale şi peste 40 de premii internaţionale.
Caricatura lui Costel Pătrășcan descrie actuala situație istorică a elevilor care, în mod firesc, ar fi în situație de corigență sau de repetenție, dar primesc burse de merit pentru performanță la studii, în valoare de 450 de lei, cot la cot cu elevii care iau bursa cu medii de peste 9,50.
Caricatura arată 3 elevi pe un podium, pentru că au luat burse de merit. Părinții elevilor întreabă profesoara dacă locurile 1, 2 și 3 pe care sunt așezați elevii reprezintă locurile primite. Profesoara răspunde că 1, 2 și 3 reprezintă mediile elevilor, aluzie la faptul că legea Deca-Iohannis permite ca elevii cu astfel de medii să primească burse de merit. (…)
Continuarea pe edupedu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply