„Săptămâna prevenirii traficului de persoane”, proiect de prevenţie desfășurat la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu”

0
583
Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, 18 octombie, a fost marcată și la Liceul Tehnologic „Ion Bănescu” din Mangalia, alături de reprezentantul Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Constanța, insp. de spec. Avarvarei Adrian Edward și prof. consilier școlar Băiașu Alina.
Pentru că adolescenţii sunt o categorie predispusă şi vizată deseori de traficanţi, s-a considerat oportună ideea de a se derula un proiect de prevenţie a traficului de această natură, cu titlul „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”. Copiii au conştientizat pericolul ce se poate ascunde sub orice chip cunoscut sau nu şi s-au implicat cu responsabilitate în activitatea desfășurată în Amfiteatrul liceului.
Ziua UE împotriva traficului de persoane a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă.


Mangalia News, 23.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply