Comandorul (r) Vasile Chirilă, prezent la ASTRO-FEST 2023, Târgoviște, cu expoziția ”Orientarea după Stele. De la Gnomon și Astrolab la Sextant” (FOTO)

0
504
Societatea Astronomică Română de Meteori – SARM a organizat la Târgoviște, în perioada 18-20 octombrie, ASTRO-FEST 2023, Festival Internațional de astronomie și Festivalul Național de Astronomie pentru Tineret. La Muzeul de Istorie au avut loc: sesiuni de prezentări pe teme astronomice, lansări de carte și publicații astronomice, o gală de cosmo-poezie și muzică astro-folk, expoziție de meteoriți, expoziție de instrumente de astronavigație, expoziție de astro-filatelie și exponate din istoria cuceririi spațiului, precum și telescoape și o vastă expoziție internațională de astro-fotografie.
Comandorul (r) Vasile Chirilă, inițiatorul și coordonatorul Clubului de Astronomie Astro Nauticus Mangalia, a participat cu o expoziție impresionantă de instrumente de astronavigație din antichitate până în prezent, intitulată: ”Orientarea după Stele. De la Gnomon și Astrolab la Sextant” și cu o prezentare, în cea de a doua zi a festivalului.
Expoziția va rămâne deschisă până pe 30 octombrie 2023.


Mangalia News, 22.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply