“Un fel de Laudatio…” | Nicu Alifantis despre muzicianul Paul Prisada, recent declarat Cetățean de Onoare al municipiului Tulcea

0
605
“Un fel de Laudatio…
Despre Paul Prisada aș putea spune multe, dar au făcut-o alții înaintea mea.
L-am cunoscut la mijlocul anilor ‘70, în urmă cu aproape 50 de ani, când întâmplarea a făcut să bat destul de des drumul spre Tulcea. Spectacole multe, alături de trupa “ACCENT” pe care o păstorea Paul!
Mai frumoase decât spectacolele erau orele pe care le petreceam alături de el și de colegii lui de trupă, însă cele mai emoționante erau despărțirile prelungi, petrecute pe peronul gării din Tulcea, până la sosirea trenului de noapte ce avea să mă poarte spre casă.
Urmau luni după care ne întâlneam din nou.
Reluam discuțiile din gară, despre muzică, poezie, teatru, de parcă nici nu ne-am despărțit.
Numitorul comun avea să fie apa care ne lega, cu porturile noastre: Porto Franco, Brăila și Tulcea, pe care le iubeam în mod deosebit, necondiționat, cu pescarii lipoveni și cherhanalele lor, de unde cu o sticlă de vodcă cumpărai povești interminabile despre Dunărea noastră dragă.
Mă tot loveam de Paul și pe măsură ce trecea timpul, găseam în el un om jovial, amabil, prietenos, un bun camarad, onest, dedicat profesiei, artei, serios, neobosit, muncitor, matur, responsabil, un bărbat cu un cult deosebit pentru tot ce însemna Cultură.
Ce să mai spun?
Că sunt onorat de a fi cunoscut un astfel de om și de a fi prieten cu el?
Cuvintele sunt inutile, când vine vorba de Paul Prisada, iar amintirile sunt multe și deosebit de frumoase!
Nicu Alifantis,
23.09.2023.

Paul Prisada: Mulțumesc, Nicu Alifantis!
„Textul a fost citit pe scenă de Petru Țincoca, amfitrionul ceremoniei la care mi-a fost acordat Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Tulcea”. (Paul Prisada).


Mangalia News, 08.10.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply