Ovidiu Sorin Cupșa, Directorul General CERONAV, prezent la Ziua Maritimă Mondială 2023

0
363
Ziua Maritimă Mondială 2023 s-a celebrat la sediul Organizaţiei Maritime Internaţionale, joi, 28 septembrie. În cadrul evenimentului, s-a desfășurtat și Întâlnirea Ambasadorilor Maritimi IMO.
Directorul General al Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV, Ovidiu Sorin Cupșa, în calitatea sa de Ambasador Maritim IMO, a primit invitația de a participa la această întâlnire.
Tema Maritimă Mondială din acest an este „MARPOL la 50 de ani – Angajamentul nostru continuă”. Tema reflectă istoria îndelungată a organizației, în ceea ce privește protejarea  mediului față de impactul transportului maritim, printr-un cadru de reglementare robust. De asemenea, subliniază angajamentul continuu al IMO față de această activitate importantă.
“Convenția MARPOL este principala convenție internațională care vizează prevenirea poluării mediului marin de către nave. Tema acestui an promovează activitatea IMO de a proteja în continuare planeta și oceanele și subliniază importanța Convenției internaționale pentru prevenirea poluării de către nave, din cauze operaționale sau accidentale”, a declarat Ovidiu Sorin Cupșa, Director General CERONAV, Ambasador Maritim IMO.

Întâlnirea Ambasadorilor Maritimi IMO a oferit acestora ocazia de a împărtăși,  actualiza și dezbate activitățile și experiențele recente. De asemenea, ambasadorii au fost informați despre cele mai recente modificări aprobate de ultimul Consiliu IMO și au contribuit la implementarea acestora.
În seara zilei de 28 septembrie, sediul IMO a fost scăldat în lumină albastră, pentru a promova tema maritimă mondială din acest an, „MARPOL la 50 de ani – Angajamentul nostru continuă”. IMO a invitat participanții să lumineze clădiri, poduri, porturi, nave, monumente, muzee și alte repere emblematice, cu ocazia sărbătoririi Zilei Maritime Mondiale din 2023.
IMO reprezintă forul tutelar în reglementarea şi standardizarea normelor de siguranţă, securitate şi de mediu a transportului maritim internaţional. România este stat membru al Organizaţiei Maritime Internaţionale, din 20 martie 1965, aflându-se pe primul loc în Europa ca furnizor de personal pentru flota maritimă mondială.


Mangalia News, 30.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply