Consultații și investigații medicale gratuite pentru seniorii Mangaliei, asigurate de Spitalul Municipal, în baza unui contract cu Direcţia Asistenţă Socială Mangalia

0
458

libris.ro%20
AMAZON! Acum puteți comanda și AICI orice produse din oferta AMAZON! Livrare promptă în România, direct din Germania!
carturesti.ro%20
Direcţia Asistenţă Socială Mangalia a încheiat, în cursul lunii septembrie, un contract de colaborare cu Spitalul Municipal din localitate, prin care seniorii orașului vor beneficia de investigații medicale, gratuite și timp redus de așteptare. Această colaborare între instituții vine în sprijinul persoanelor vârstnice, pensionare și vulnerabile în fața bolii, iar prin serviciile medicale de specialitate pot fi evaluați, diagnosticați și tratați corespunzător.
Ei pot beneficia de servicii medicale de specialitate în disciplinele: Neurologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Dermatologie, Gastroenterologie, Hematologie, Nefrologie, Diabetologie, Ortopedie, Chirurgie, Ginecologie, Reumatologie, dar și de investigații radio-imagistice, investigații paraclinice sanguine, sau sesiuni de recuperare medicală, în urma unor sechele neuromotorii.
Programarea pentru consultații sau alt tip de investigație medicală se poate face de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-16:00, la numerele de telefon 0745057378, respectiv 0747299118, persoana de contact fiind reprezentant al DAS Mangalia, Alina Rădulescu.
„Prin acest proiect, ne alăturăm Primăriei Mangalia în a întinde o mână de ajutor vârstnicilor și a-i trata cu prioritate, acolo unde situația lor medicală o va cere. La nivelul instituției noastre este desemnat un asistent medical care preia cazurile deja programate și le va conduce în cabinetele de consultație din Pavilionul C, astfel că, noii noștri pacienți nu vor aștepta pe holul spitalului pentru a fi preluați. Medicii care consultă seniorii vor face o primă evaluare și dacă se constată că este nevoie de investigații detaliate, aceștia vor putea fi internați pentru 48 de ore, de comun acord cu pacienții”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.
Beneficiarii trebuie să prezinte medicului din spital cardul de sănătate, cartea de identitate și biletul de trimitere de la medicul de familie.
Acest proiect vine în completarea măsurilor sociale de care seniorii orașului beneficiază în continuare, referitoare la sprijinul financiar pentru încălzirea locuinței pe timpul iernii, acordarea pachetelor alimentare, recompensarea vârstnicilor la aniversarea zilelor de naștere, dar și cu prilejul pensionării, prin programul „Respect”.


Mangalia Ndews, 13.09.2023.piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply