Rezultate deosebite ale lotului reprezentativ al Județului Constanța la Olimpiada națională „Tinerii dezbat”, București, 2023

0
719
În perioada 30 august – 8 septembrie 2023, Ministerul Educației, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a organizat Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat”, ediția 2023.
Județul Constanța a fost reprezentat de două echipe, câte una pentru fiecare secțiune, începători și avansați. La secțiunea începători, elevele Mangiurea Emma, Bălan Lucia, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța și Opriș Natalia, de la Liceul Teoretic „Callatis” Mangalia s-au clasat pe locul al 18-lea din 40 de echipe participante, iar la individual, Lucia Bălan a obținut locul 26 din 118 participanți.
La secțiunea avansați, echipa a fost formată din Aioanei Florin de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Matei Giulia și Stamatin Ioana de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Constanța și s-a clasat pe locul 22, iar la individual Aioanei Florin și Stamatin Ioana au intrat în lotul lărgit pentru competițiile regionale și internaționale, locul 18, respectiv locul 33. Aioanei Florin a obținut mențiune individuală și a fost selectat în lotul național restrâns de 12 elevi.
Elevii au fost coordonați de Irina Grigore (CNME, care a fost și profesor însoțitor la lotului), Ingrid Kӧber (începători, CNMB), Ambruș Adrian (începători, LTCM), Eduard Mindirigiu (CNMB). De asemenea, din Comisia Centrală a acestei ediții a olimpiadei naționale au făcut parte profesorii constănțeni Elena Manea, director al Liceului Teoretic „Ioan Cotovu”, Hârșova (director de turneu la secțiunea începători), Carmen Florescu, de la Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanța (secretar Tab master) și Eduard Mindirigiu, de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (arbitru/evaluator).
„Dezbaterea academică este un sport intelectual ce antrenează gândirea critică, abilitatea de a vorbi în public, spontaneitatea, lucrul în echipă, abilitățile de gândire critică, comunicarea eficientă. Competiția promovează valorile culturale și etice fundamentale, cum ar fi respectul pentru opinii diverse, toleranța și fair-play-ul, în cadrul unor dezbateri structurate și argumentate. Felicitări delegației constănțene pentru rezultatele obținute și succes lui Florin la competițiile internaționale!”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin MIHAI.


Mangalia News, 13.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply