CSU Oradea este prima câștigătoare a Cupei României la Beach Water Polo, care s-a desfășurat în Portul Turistic Mangalia (FOTO-VIDEO)

0
645
7 echipe au participat la prima ediție a Cupei României la Beach Water Polo. Competiția s-a desfășurat în Portul Turistic Mangalia, în perioada 1-3 septembrie sub egida Federației Române de Polo și a Ice Swimming and Open Water Association, cu sprijinul Primăriei Mangalia și a Organizației de Management a Destinației Mangalia. S-a jucat în sistem fiecare cu fiecare. CSU Oradea s-a impus în toate jocurile și a cucerit Cupa României.
H2O Târgu Mureș, Valahia București, Poseidon București, CSS1 București, cu 2 echipe, Hello Sport și CSU Oradea au fost formațiile care s-au înscris la prima ediție a Cupei României de beach water polo. Terenul, 15 metri lungime pe 10 lățime, a fost delimitat în apele Mării Negre. Condițiile au fost ideale: soare, ușor vînt și o mare fără valuri. Regulamentul beach water polo permite echipelor 3 jucători de câmp + 1 portar, în același timp, pe teren. Meciurile se dispută pe durata a patru reprize a câte 5 minute, iar în cazul în care o echipă ajunge la o diferență de 10 goluri, partida se suspendă și este desemnată câștigătoare echipa în avantaj.
Locul 3 a revenit echipei CSS 1 Masters, iar pe poziția a doua s-a clasat Hello Sport, o formație care are în componență juniori ai clubului Steaua si pe “veteranul” Iulică Rădoi, campion cu Rapid și Steaua. CSU Oradea, locul 5 în Superliga Națională de polo, în sezonul trecut, și-a adjudecat trofeul dupa o victorie cu 14 la 7 în fața celor de la Hello Sport. Oradea i-a avut în echipă pe doi dintre componenții naționalei României de Polo U20: Tomasso Insinna și Adrian Pășcăluță, iar antrenorul echipei este fostul campion al României, Cosmin Goina.

Istoria Beach Water Polo în România:

Paul Georgescu, fost campion de polo al României cu Steaua, cunoscut și pentru performanțele si recordurile extraordinare în înotul în ape libere și înghețate, aduce Beach Water Polo în România, în anul 2022. Prima competiție este organizată, cu 10 echipe, în cadrul concursului de triatlon Fără Asfalt.
În 2023, se formează naționala României de Beach Water Polo, după ce World Aquatics introduce această disciplină la Jocurile Mondiale de Plajă. Echipa României a participat la calificarile pentru aceasta competiție, în Egipt, unde a terminat pe locul 5 din 11 echipe, reușind o victorie de senzație în fața Serbiei.

MN: Urmăriți și Cupa României la Polo, în Portul Turistic Mangalia, 1-3 septembrie 2023!
Cupa României la Polo, în Portul Turistic Mangalia, 1-3 septembrie 2023 (FOTO-VIDEO)


Mangalia News, 05.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply