Polaris M Holding nu va mai colecta recipientele în care deșeurile reziduale sunt amestecate cu cele reciclabile!

0
638

~ COMUNICAT DE PRESĂ ~

Începând cu data de 11 septembrie 2023, conform art. 16, alin. 2 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor și având în vedere că s-au îndeplinit formalitățile necesare cu Primăria Municipiului Constanța, angajații Polaris M Holding SRL vor verifica, pe raza Municipiului, conținutul recipientelor pentru deșeuri reciclabile și reziduale și, dacă se constată că acestea conțin deșeuri amestecate, vor refuza colectarea.
Colectarea separată este o obligație legală prevăzută de normele europene și de legile românești și presupune ca deșeurile să fie depozitate în recipiente diferite în funcție de categoria acestora. De asemenea, toți cetățenii, în calitatea lor de utilizatori ai serviciului de salubrizare, au obligatia conform art.24 alin. 6 din Legea 101/2006 de a asigura colectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat.
Din aceste motive, este INTERZISĂ amestecarea deșeurilor reciclabile cu cele reziduale de către populația care locuiește în zona de case și blocuri, acestea trebuind să fie depozitate separat.

Echipele Polaris vor utiliza un sistem de etichetare a recipientelor. Dacă se constată nerespectarea regulilor de colectare separată, angajații Polaris vor refuza colectarea și vor lipi pe recipiente o etichetă autocolantă de culoare roșie sau gri, în care se menționează motivul pentru care recipientul nu a fost colectat și se va solicita resortarea deșeurilor, până la următoarea colectare programată.
Astfel, pe recipientele destinate deșeurilor reziduale se va lipi o etichetă de culoare gri, iar pe recipientele destinate deșeurilor reciclabile se va lipi o etichetă de culoare roșie, dacă se constată că recipientele conțin și alte deșeuri decât cele pentru care sunt dedicate.

Vă reamintim că în zona de case, pubela galbenă este destinata numai pentru depozitarea deșeurilor reciclabile (ambalaje de hârtie și carton, plastic, metal, aluminiu), iar în zona de blocuri există o infrastructură de containere compusă din recipiente galbene, clopote verzi, galbene și albastre, precum și platforme modulare, pe care populația din această zonă o poate utiliza pentru a depune deșeurile reciclabile.
Există un număr redus de platforme de depozitare unde nu a fost posibilă, din motive de spațiu, amplasarea containerelor galbene pentru deșeuri reciclabile. În prezent, Polaris împreună cu Primăria Constanța, încearcă să găsească soluții de amplasare a acestor containere. În aceste puncte de colectare, măsurile de verificare a conținutului recipienților vor fi temporar suspendate, urmând ca ulterior amplasării containerelor pentru deșeuri reciclabile, să se verifice dacă deșeurile au fost depozitate corespunzător și în cazul aceste platforme.
Ambalajele de sticlă provenite de la gospodăriile individuale (case) și cartierele de blocuri (asociații de proprietari) se vor depozita numai în containerele verzi.
Conform Legii 101/2006, persoanele care nu respecta regulile de colectare separată vor fi sancționate contravențional de către autoritățile publice.
Pentru că ne dorim ca demersurile noastre să aibă rezultate pozitive, apelăm la spiritul civic al cetățenilor și îi rugăm să sesizeze autoritățile locale pentru orice nereguli semnalate la punctele de colectare.
Vă mulțumim pentru înțelegere!
Ghid pentru colectarea separatahttps://polaris.ro/ghid_colectare_separata.aspx

Mangalia News, 02.09.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply