Alerte InfoCons! Produse de îngrijire și loțiuni de plajă cu risc chimic, microbiologic și pentru sănătate!

0
497
InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene!
Cu ajutorul Aplicației InfoCons, consumatorii pot accesa rapid și ușor alertele referitoare la produsele nealimentare într-un singur loc, fără a mai fi nevoie să parcurgă un proces greoi de căutare, care adesea implică pierdere de timp sau este fără succes. Alertele pentru produsele nealimentare din cadrul Aplicației InfoCons sunt organizate în mod cronologic, astfel încât consumatorii pot vedea cea mai recentă alertă înainte de cele mai vechi, oferindu-le astfel informații actualizate și relevante în timp real.
Prin descărcarea aplicației de pe App Store, Google Play sau App Gallery, consumatorii au acces direct și transparent la alertele pentru produsele nealimentare, actualizate zilnic și însoțite de detalii precum:
– denumire produs;
– țara vizată;
– gradul de risc;
-orginea produsului;
-data la care intră alerta în vigoare;
-imaginea cu produsul ce face obiectul alertei.
Atenție! Înainte de achiziționare, accesați Aplicația InfoCons, pentru a vă asigura că produsele nu fac sau nu au făcut obiectul  alertelor pentru produsele nealimentare emise de Uniunea Europeană.
De la începutul anului și până în prezent au fos emise 502 alerte pentru produse cosmetice de diferite tipuri:
loțiuni de protecție solară
gel de baie și duș
parfum
apă de toaletă
loțiuni pentru bebeluși
șampon
loțiune de corp
spumă de păr
cremă de față
deodorant
săpun
apă de gură
etc.
Produsele cosmetice și de îngrijire care fac obiectul alertelor prezintă risc chimic cu impact asupra sănătății, după cum urmează:
– produsul conține 2-(4-terț-butilbenzil) propionaldehidă (BMHCA), care este interzisă în produsele cosmetice. BMHCA poate afecta sistemul reproductiv, poate dăuna sănătății copilului nenăscut și poate provoca sensibilizarea pielii.
– produsul conține hidrochinonă, care este interzisă în produsele cosmetice. Hidrochinona poate provoca dermatita alergică de contact.
De asemenea, acestea mai reprezintă următoarele riscuri:
– risc microbiologic,
– risc pentru sănătate,
– sufocare.
Factorul de protecție real al loțiunii solare este mai mic decât cel declarat (valoarea măsurată: 4.8) și mai mic decât nivelul minim de protecție necesar. Prin urmare, utilizatorul ar putea fi sub-protejat împotriva radiațiilor UV, crescând riscul de arsuri solare sau cancer de piele.
Produsul este contaminat microbiologic cu bacteria mezofilă Pseudomonas aeruginosa (valoare măsurată până la: 30000 UFC/g). Dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă intră în contact cu ochii, produsul poate provoca infecții sau iritații.
Produsul este contaminat microbiologic cu bacteria Pseudomonas aeruginosa (valoare măsurată până la: 10000 UFC/g). Microorganismul poate provoca boli la unii consumatori, în special la cei cu un sistem imunitar slăbit; dacă este utilizat pe pielea deteriorată sau dacă intră în contact cu ochii, produsul poate provoca infecții sau iritații.
Apa de gură este contaminată cu Burkholderia cepacia, care poate provoca infecții ale rănilor, pneumonie și sepsis, în special la persoanele imunocompromise.
„În contextul informației care abundă, este mai greu de a decela și prioritiza această informație. Când discutăm, însă, despre securitate, siguranță și sănătate, mecanismele europene ajută cetățeanul, în calitate de consumator, să aibă acces la informațiile despre securitatea și siguranța produselor agroalimentare și non-alimentare de pe teritoriul Uniunii Europene. Aplicația InfoCons este alături de tine și te ajută să ai în timp real alertele Uniunii Europene de securitate și siguranță, pentru a fi informat și pentru a avea acces direct și nemijlocit la alertele pentru produsele agroalimentare, dar si non-alimentare identificate ca și produse periculoase. Astfel, aplicația InfoCons te ajută să fii în primă linie pentru tine, pentru familia ta și pentru prietenii tăi și depinde doar de tine ce, cât și cum cumperi! Fii informat! Fii activ! Fii cu o9atitudine”.
Presedinte – Sorin Mierlea.


Mangalia News, 27.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply