AVERTIZARE – COD PORTOCALIU! Intensificări ale vântului cu rafale de până la 80 de km/h, cu averse torențiale

0
499
O avertizare NOWCASTING a fost emisă de meteorologi în urmă cu puțin timp! (cod portocaliu).
În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp.
De la ora 15:00 și până mâine dimineața la ora 03:00 vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de până la 80 de km/h, iar în intervale scurte de timp, averse torențiale ce vor acumula 35 – 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp.
Luați măsuri de adăpostire a bunurilor, nu parcați autoturismele în zone inundabile și fiți atenți dacă vă deplasați pe drumurile publice la acumulările de apă de pe carosabil în zonele deluroase. Se pot produce viituri!
Pentru mai multe informații despre cum să vă pregătiți pentru situații de urgență accesați platforma națională https://fiipregatit.ro și consultați ghidurile!


Mangalia News, 07.08.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply