Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu” – Sâmbătă, 22 iulie, bate gongul de deschidere a Festivalului! 2 Mai – gazdă permanentă și caldă pentru Cultură și pentru artiștii români

0
1028
Sâmbătă, 22 iulie, în 2 Mai, va bate gongul pentru deschiderea Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, organizat cu sprijinul Primăriei Limanu. Este un eveniment definitoriu pentru ceea ce își dorește să fie localitatea 2 Mai: o gazdă permanentă și caldă pentru Cultură și pentru artiștii români.
Este a 3-a ediție a evenimentului și ea aduce din nou în 2 Mai o nouă generație de artiști și actori, cu spectacole și proiecții de filme românești. Festivalul o are ca președinte de onoare și fondator pe Magda Catone și drept director executiv pe Carol Ionescu, fiul lui Șerban Ionescu, alături de o mare echipă de tineri entuziaști. Invitația pentru a fi găzduit la 2 Mai a venit de la primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.
Ateliere de teatru, concursuri de scurt-metraje, proiecții de film. Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le propune festivalul publicului spectator, timp de o săptămână.
„Este un eveniment frumos, cu peste 150 de artiști tineri care vin cu idei fresh și îmi doresc să transformăm acest festival într-o tradiție. An de an, să știm că în fiecare vară, în luna iulie, în 2 Mai avem întâlnirea cu oameni dragi, care vin la noi acasă cu spectacole noi, ateliere de specialitate și filme interesante. Suntem pe un drum corect, iar în 2 Mai îi construim Culturii o casă trainică”, spune Daniel Gheorghe Georgescu, primarul comunei Limanu.
Festivalul face parte din seria mai largă de evenimente intitulată „Cultura la Liman”, ce au loc în 2 Mai pe toată durata verii.
Programul complet al evenimentului îl găsiți aici: festivalulserbanionescu.ro/events
Proiect co-finanțat de Ministerul Culturii,
Realizat cu sprijinul Primăriei Comunei Limanu, prin programul Cultura la Liman,
Co–producător: Teatrul de Stat Constanța.
Co-finanțator: Centrul Național al Cinematografiei.
Parteneri de tradiție: Teatrul Național „I.L. Caragiale” București, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”.
Parteneri: Apollo111, The Change Hub, The Fool, Nemira, Librăriile Humanitas, Ideo Ideis.
Sponsor principal: DEDEMAN.
Sponsori: Niro Investment Group, Euromobila, Flash Lighting Services, Volvo România, Zamfirescu, Racoți, Vasile & Partners, Curious Bunch, Aqua Carpatica, jarre, ALOUETTE urban osteria, Conacul Archia, RMC Debitare Laser, Clinica Alcor, Paralela45.
Parteneri media: AaRC, IQads, Zile și nopți, LiterNet.ro, Ziarul Metropolis, BOOKHUB, Kronikool, HAPP, filme-cărți, Ceașca de cultură, Mangalia News, Ziua de Constanța.

Mangalia News, 21.07.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply