Controale la azile! Lista completă a centrelor rezidențiale din județul Constanța. Cine le administrează?

0
518
  • Începând cu luna noiembrie 2020, pe raza județului Ilfov au fost constituite două grupuri infracționale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile.
  • Exploatarea persoanelor vătămate, persoane vârstnice sau aflate în incapacitatea de a se îngriji singure, a fost realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate, prin constrângere și exercitarea de acte de violență fizică, prin lipsirea de hrană suficientă și adecvată nutrițional, prin lipsa sau neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii și asigurarea igienei beneficiarilor care nu aveau capacitatea fizică și/sau psihică de autoîngrijire.
Sunt anunțate controale la centrele rezidențiale din județul Constanța. În urma Ordinului emis de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a fost dispusă organizarea de controale în centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități, dar și în centrele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța.
Evidențele arată un număr total de 101 centre, cu 2.582 de beneficiari, care vor fi supuse acțiunilor de control, de luni, 10 iulie a.c. Acțiunile vor fi întreprinse de 5 echipe, formate din reprezentanți din 7 instituții – IPJ Constanța, ISU „Dobrogea” Constanța, AJPIS Constanța, ITM Constanța, CJPC Constanța, DSP Constanța și DSVSA Constanța, transmite Instituția Prefectului Județul Constanța. Echipele mixte vor verifica condițiile de funcționare ale centrelor rezidențiale (de exemplu, IPJ Constanța va verifica pe linie de investigații criminale și economice, ITM Constanța va efectua verificări pe linie de protecție a muncii sau relații de muncă, fiecare instituție fiind concentrată pe specificul activității proprii).
Cotidianul ZIUA de Constanța prezintă lista centrelor rezidențiale aferente categoriilor enunțate mai sus, așa cum a fost actualizată de către Ministerul Muncii la data de 9 iunie 2023 (fiind ultima versiune valabilă). Majoritatea sunt administrate de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului și de primării, însă sunt și centre private controlate de către firme, asociații și fundații. În ediția de astăzi, pe lângă listă, prezentăm și firmele care dețin aceste centre, urmând să facem o prezentare amănunțită a asociațiilor și fundațiilor. […]

Continuarea, în ziuaconstanta.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply