„Planetele” de la Marea Neagră. De ce stațiunile din sudul litoralului românesc au nume de planete ale sistemului solar?

0
808
Dacă întrebi un turist străin ce îi vine în minte când aude „România” acesta îți răspunde Dracula, Hagi și mai nou, Simona Halep. Cu toate acestea, cei care ne vizitează țara se bucură și de litoralul românesc pentru că, România oferă de toate, fiind o țară carpato-danubiano-pontică.
România are 275 de kilometri de coastă presărată cu numeroase stațiuni de vară. La fel ca mărgelele de pe un șir, stațiunile de la malul Mării Negre românești sunt conectate unele cu altele, deci sunt foarte ușor de vizitat.
Litoralul românesc se întinde de la Delta Dunării, o atracție unică în Europa, până la coasta bulgară a Mării Negre. Stațiunile de la malul mării din România satisfac nevoile fiecărui tip de călător, datorită varietății lor, extravagante sau hippie, luxoase sau accesibile, mici sau mari.
Mergând spre sudul litoralului, un șir de stațiuni au nume de planete. Comuniștii au fost cei care le-au denumit Neptun, Jupiter, Venus, Saturn și, în Epoca de Aur, erau bijuteriile de pe coasta românească. După căderea comunismului, au urmat ani întregi de paragină, însă investitorii au văzut potențialul zonei și au început să facă unele schimbări, încet, dar sigur. […]

Continuarea, pe shtiu.ro


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply