Dacă e iunie, la Mila 23 e BIBANIADA de FETE! VIDEO

0
573
Sâmbătă, 24 iunie, în Delta Dunării, la Mila 23, are loc a treia ediție a concursului  feminin de pescuit la biban în echipă, prima competiție de acest gen din România.
Concursul de pescuit este inspirat de tradiția din satul Mila 23, unde, în fiecare an în luna iunie, după ce se încheie perioada de prohibiție, femeile din sat ies la pescuit de biban.

Bibaniada de fete este un eveniment multidisciplinar, care îmbină turismul bazat pe pescuitul de agrement cu gastronomia locală, folclorul, tradițiile, obiceiurile, muzica tradițională și ideea de turism lent.
Concursul de pescuit va fi urmat de un festival gastronomic – în care capturile de biban se vor transforma într-o demonstrație de gătit saramuri și alte delicatese pescărești, care vor putea fi degustate de publicul prezent la eveniment.
Programul artistic va fi asigurat de Radu Captari, corul Sinicka (Mila 23), Ansamblul Dobrogeanca (Sulina), formația Zagăn și Alexandra Listrat la garmoșcă (Tulcea), care dețin un repertoriu impresionant de cântece și dansuri tradiționale lipovenești și ucrainene. Evenimentul va fi completat de activități educative pentru copiiși de un târg de produse locale.
Lucica Buhaev, Asociația Delta Plan Mila 23, a declarat: Invităm pescărițe din toată țara să ni se alăture și să facem echipă! Această idee a pornit din dorința noastră de a promova tradițiile micilor comunități din Delta Dunării, pentru ca cei care ne vizitează să vadă că aici găsesc nu doar o bogăție de resurse naturale, ci și un patrimoniu cultural foarte divers.
P R O G R A M
24 iunie – Căminul Cultural – Mila 23
06:00 Adunarea participantelor la Cămin Cultural din Mila 23
Formarea echipelor / Instructaj / Îmbarcare
06:30 – Plecarea spre canalul Ligheanca (locul de pescuit)
07:00 – START concurs de pescuit
11:30 – STOP concurs de pescuit / retur către Mila 23
12:00 – Cântărirea capturilor (Mila 23)
12:30 – Festival gastronomic (demonstrație de gătit saramură de biban și degustare) și Târg de produse deltaice / artizanale
13:30 – 17:00 – Program artistic
17:00 – Festivitatea de premiere
17:30 – 21:00 Party (DJ).
Mai multe detalii despre eveniment: rowmania.ro/bibaniada
Organizator: Asociația Delta Plan Mila 23, cu sprijinul Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23. Partener: Aqua Carpatica. Partener media: Radio ItsyBitsy – www.itsybitsy.ro
Asociația Delta Plan Mila 23 s-a înființat la inițiativa localnicelor din Mila 23 pentru a promova patrimoniul cultural și natural local: Cultura, meșteșugurile și tradițiile minorităților din Delta Dunării.
Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 sprijină dezvoltarea locală din Delta Dunării și din alte regiuni naturale din România, promovează patrimoniul hidrografic, biodiversitatea culturală şi naturală și încurajează un stil de viață sănătos prin practicarea mișcării în aer liber.
Contact: Raluca Munteanu, Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, [email protected], tel: 0742-050585.


Mangalia News, 23.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply