Podul suspendat de la Brăila va fi deschis circulaţiei pe 27 iunie, pe varianta scurtă, pe la Măcin. Cel mai complex și avansat proiect de testare a unui pod s-a încheiat [FOTO/VIDEO]

0
1026
S-au terminat testele de rezistenţă la Podul peste Dunăre de la Brăila, iar rezultatele sunt bune, anunţă Ministerul Transporturilor. Podul suspendat va fi deschis circulaţiei pe 27 iunie, însă doar pe varianta scurtă, pe la Măcin.

La Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, s-au finalizat testele de încercare a suprastructurii, ultimul fiind testul de încercare dinamică, realizat prin intermediul deplasării unor camioane încărcate pe pod, care au rulat cu o viteză constantă de aproximativ 80 km/h, trecând peste obstacole preamplasate – a informat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe facebook.

În ultimele zile, a continuat efectuarea testelor statice, necesare pentru verificarea eficienției statice pentru forța tăietoare, momentul încovoietor pentru tablierul metalic și forța de tensiune din tiranți. Aceste teste statice s-au realizat pe blocurile de ancoraj și turnuri, prin poziționarea a câte 18-19 camioane încărcate cu 40 tone fiecare.

Acesta este cel mai complex și avansat proiect de testare a unui pod, având în vedere că se folosesc și 2 sisteme de măsurare și observare a evoluției podului în faza de încărcare: un sistem topografic de înaltă precizie și sistemul format din cei 50 senzori montați permanent pe pod, în puncte sensibile – a precizat secretarul de stat.

În data de 27 iunie, se deschide circulația la podul suspendat de la Brăila, inițial pe varianta scurtă, adică începând de pe viaductul Brăilei pe pod, prin stația de taxare, cu ieșire pe drumul de legătură către Măcin, etapa a doua dorindu-se a fi finalizată până la sfârșitul anului.

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale și al lungimii și cel mai spectaculos proiect de infrastructură al României din ultimii 50 de ani și a fost realizat din fonduri europene, în valoare de 2,375 de miliarde de lei cu TVA.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Surse: RRA, MTI/ Redactor online: Adina Sîrbu/Radio Constanța. Foto: Ionel Irinel Scrioșteanu, secretar de stat MTI.


Mangalia News, 18.06.2023.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply