Laurentiu Despina – Veniți la mare! …Ca să aveți de unde pleca… | Opinie personală plină de nedumerie și indignare, referitoare la postările care anunță că orașul Constanța și stațiunea Mamaia candidează pentru „Destinația anului 2023”

0
724

farmec.ro
carturesti.ro%20
„Scuze, …îmi puteți da juma’ de kil de ajutor? Sper să mă descurc doar cu atât.
Mă încearcă o senzație ciudată: Acum are formă de nelămurire, acum se transformă în indignare… și senzația asta îmi dă târcoale de câteva zile, de când îmi tot apar postări pe FB că orașul Constanța și stațiunea Mamaia candidează pentru „Destinația anului 2023”.
Ce să înțeleg, că, după ce a fost distrusă de administrația locală, acum Constanța devine destinația turistică de top a acestui an? Care sunt recomandările pentru a deveni acel loc unde să dea buzna turiștii din țară și din toată lumea? Să vadă ce, aici? Impresionanta salbă de avarii, decopertări, tranșee, o adevărată ecografie a ceea ce doar ne-am imaginat că există sub nivelul asfaltului? Noi, ai casei, știm orașul în vremurile (mai) bune, când eram mai mult sau mai puțin satisfăcuți de aspectul său, dar ca acum nu îmi aduc aminte să mai fi fost vreodată. Poate doar cu mii de ani în urmă, dacă ar putea să ne povestească Ovidius…
(sursa foto: focuspress.ro).
Mamaia? Ce să vadă oamenii aici, Mamaia de peste Mamaia? Mamaia de lângă Mamaia? Poate doar marea, cât încă mai avem acces vizual la ea. Acum 20 de ani ne gândeam că vor fi atâtea construcții pe “rândul unu de la mare”? Încercați să proiectați această evoluție hidoasă în viitor și luați mostre de mare, ca să aveți …pentru zile negre.
Constanța poate fi o destinație doar pentru constănțenii care merg la serviciu în fiecare zi și seara se întorc acasă, pentru cei care merg la piață și se întorc acasă, pentru cei din județ care vin la un medic, la școală sau la mall, ori pentru cei care stau prost cu geografia sau nu au nici cele mai elementare cunoștințe de acces pe un site și ajung aici …doar din întâmplare. Geme globul de destinații mirifice, avem și noi destule în țară, dar ca să promovezi o astfel de locație ca destinație turistică de top, înseamnă să îți bați joc de niște oameni. În primul rând, de inteligența lor. Și voi primiți astfel de notificări? Sau doar eu sunt la “camera ascunsă”?” (Laurentiu Despina, 23 martie 2023).
MN: Alte articole semnate de jurnalistul constănțean Laurențiu Despina, publicate în cotidianul online Mangalia News, puteți citi AICI.

Mangalia News, 24.03.2023.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply