Toaletări de arbori și lucrări de igienizare a domeniului public, la Mangalia

0
760

Angajaţii Primăriei Mangalia continuă, în această perioadă, lucrările de igienizare și amenajare a domeniului public, în toate zonele din oraș. Activitatea implică, de asemenea, plantarea de arbori și alte plante perene, extinderea sistemului de irigații a spațiilor verzi, întreținerea și modernizarea parcurilor și aleilor secundare.

Încă de la jumătatea anului trecut, Primăria a demarat o campanie de plantare a peste 300 de arbori din speciile mesteacăn, arțar, tei, frasin, fag, carpen și stejar, acțiunea continuând și în această perioadă, în oraș și stațiuni. Astfel, în parcul Evergreen, parcul Balnear și în zona gării Neptun, au fost plantați o serie de arbori și arbuști din speciile chiparos, tuia, laur și glicină, până la sfârșitul acestei campanii urmând a fi plantați peste o mie de astfel de arbuști.

În paralel, pe marile artere rutiere din municipiu, precum Șoseaua Constanței, Strada Rozelor, Ștefan cel Mare, Portului și Bd. 1 Decembrie 1918, s-au făcut toaletări de copaci și s-a igienizat domeniul public. Totodată, angajații Direcției Gospodărire Urbană și Servicii de Utilități Publice (DGUSUP) au plantat bulbi de lalele în parcuri, scuaruri și alte suprafețe special create pentru un plus de amenajare peisagistică.

Reprezentanții municipalității precizează că toaletarea copacilor se face în acest interval de timp, întrucât arborii sunt ieșiți din vegetație, perioadă benefică pentru intervenții specifice. De asemenea, toaletările sau tăierile de copaci se fac la cererea Asociațiilor de Proprietari, cu respectarea legislației în vigoare.


Mangalia News, 21.01.2023.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply