Echipamente și materiale sanitare pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, la Spitalul Mangalia

0
480
Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au depus, recent, cererea de finanțare pentru un proiect cu finanțare guvernamentală, prin programul PNRR, destinat reducerii riscului de infecții nosocomiale. Proiectul se referă la achiziționarea de echipamente și materiale sanitare, care să contribuie la reducerea infecțiilor nosocomiale din spital.

„Acest proiect vine în întâmpinarea nevoilor unității noastre medicale, mai ales că în perioada crizei sanitare, în care spitalul din Mangalia a fost unitate medicală de linia a II-a, suport Covid, evident că am avut astfel de cazuri. Prin această investiție, de aproximativ 6 milioane de euro, dorim să dotăm spitalul cu tot ceea ce este necesar pentru a reduce rata infecțiilor nosocomiale și a proteja sănătatea pacienților noștri în contextul infecțiilor de acest gen”, a declarat managerul Spitalului Mangalia, Alina Dan. Ea a mai precizat că proiectul se referă în special la dotarea laboratorului de microbiologie cu materiale specifice pentru identificarea cu mare precizie a microorganismelor și efectuarea antibiogramelor.

„Cu noile echipamente și materiale sanitare pe care le vom achiziționa, dacă vom fi selectați pentru finanțare, vom asigura testarea sensibilității antimicrobiene, conform standardelor EUCAST și vom consolida capacitatea spitalului de a ține sub control această situație”, a mai explicat managerul unității spitalicești, Alina Dan.


Mangalia News, 15.12.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply