EVENIMENT! Lansarea la Mangalia a volumului „ANTONIME PE TIMP DE PANDEMIE”, de Ada D’Albon – Joi, 18 august, la Grădina Culturală Callatis!

0
1599

libris.ro%20

AMAZON - Sanatate si bunastare. Comandati aici!


carturesti.ro%20

O vizită culturală de prestigiu, la Mangalia! 

Lansarea cărții „ANTONIME PE TIMP DE PANDEMIE” va avea loc Joi, 18 august, ora 13.00, la Grădina Culturală Callatis, aflată în spatele Muzeului de Arheologie, sub egida Direcției Cultură și Sport Mangalia. Volumele deja publicate sunt „Ultima vară în Bretania. Istoria unui exil” și „Fără titlu”.

Născută pe 7 iunie 1944, autoarea Ada D’Albon a absolvit I.A.T.C. la Bucureşti, este actriţă, regizoare, profesoară şi scriitoare. Nepoată a lui Mihail Sadoveanu, ne invită la o întâlnire literară în care evocă trenul vieții și al exilului în Franța. Putem reaminti faptul că Teatrul de l’Orme în Franța a fost înființat de ea în 2002, împreună cu soțul ei, regizorul Laurenţiu Azimioară.

Evenimentul de la Mangalia este organizat la inițiativa mezzosopranei Tatiana Mironov, Școala asociativă culturală franco-română de arte vizuale și opéra de copii, Hop&Rats, în colaborare cu Editura Eikon și FAAD Constanța.

Vă așteptăm, să împărțim, în prezența autoarei, o după-amiază agreabilă, îmbinând literatură, povești de viață dintre două lumi!

Invitați: Tatiana Mironov, Laura Văceanu, Iulia Mihalcea, Marina Zderea, Enache Tușa, Marine Le Jeune, Christian Crăciun.
Moderator: Valentin Ajder, directorul Editurii EIKON.

Daniela Mihailescu (comentariu):
”Nu am putut să scriu până acum despre ADA D’ALBON, despre eveniment, pentru că nu citisem nicio carte a dânsei!
Am avut răgaz, am inspirat profund fiecare paragraf, mi-a pătruns în celule, cuvintele s-au așezat în atomi pe muzica mării, Marea Neagră! Știu că iubiți oceanul și muzica pianului cântată de Maestrul Dan Grigore. Am început și eu să-l ascult!
FEMEIE VIE și VIBRANTĂ ai plantat semințe, de iubire, solul este fertil!
Felicitări, Editura EIKON, pentru comandă!
Paginile 105-107:
…”Nu, viața nu m-a învățat ea ceea ce știam de pe când am deschis ochii pe lume. Viața nu m-a învățat decât un singur lucru: să mă descopăr pe mine și să mă respect…
Așadar, nu pot da sfaturi. Plecăm fiecare, în viață, cu un bagaj al nostru, unic. Valiza mea nu poate fi pe măsura nimănui și, deci, e inutilă altuia…
Experiența vieții nu te înzestrează cu calități pe care nu le ai. Poți maimuțări în societate, coafându-te cu calități ce nu-ți aparțin, pe acel ce ar avea. Atât…
Niciun rău congenital nu devine bun, niciun bun profund nu devine rău.
VIAȚA NU-L VA FACE DECÂT ORI MAI RĂU, ORI MAI BUN”.

Ada d’Albon.

 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

MN: Redacția Mangalia News a avut bucuria unei ”colaborări virtuale” admirabile cu doamna Ada D’Albon, reflectată prin articolele publicate. Îi mulțumim, cu aleasă prețuire și o așteptăm cu mare drag la Mangalia.


Mangalia News, 03.08.2022. (republicare 14.08.2022).piese-auto-mangalia.ro

carturesti.ro%20


Leave a Reply