Andrei Partoş, vocea Costineştiului de altădată: „Dedicaţiile se dădeau pe un leu, un covrig sau o gogoaşă“ [VIDEO]

0
1132

Vacanţele pe litoral erau cele mai aşteptate momente ale tinerilor: ascultau muzică străină, petreceau până în zori (chiar şi la un festival de rock ţinut la răsăritul soarelui) şi se bucurau de simplele dedicaţii muzicale, ce se auzeau în tot Costineştiul.

Cu două magnetofoane şi o boxă, Andrei Partoş (72 de ani) a electrizat Costineştiul la propriu în anii comunismului. DJ-ul anilor ’70-’80 a reuşit, într-o perioadă în care cenzura era instituită pe toate palierele vieţii culturale, să creeze o oază de libertate în Staţiunea Tineretului. Curajul său, pe care unii l-au considerat nebunesc, i-a adus şi o serie neplăceri, fiind monitorizat zi de zi de Securitate, interogat, anchetat, avertizat şi pedepsit cu desfacerea contractului de muncă.

Cu toate acestea, spiritul liber şi dragostea de muzică au supravieţuit. Într-o vreme în care unii închinau ode partidului iubit, el continua să difuzeze melodiile trupei Phoenix, interzisă după ce majoritatea componenţilor au fugit din ţară.

Într-un interviu acordat „Weekend Adevărul“, celebrul DJ deapănă amintiri despre frumosul Costineşti, Staţiunea Tineretului, aşa cum mai trăieşte doar în amintire. […]

Citeste mai mult: adev.ro/rerhjz

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citește mai mult în adevarul.ro/locale/constanta. (Un articol semnat de Mariana Iancu).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply