Registrul Național al Produselor Tradiționale atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost actualizat

0
170
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a atestat aproape 720 de produse tradiționale. Registrul Național al Produselor Tradiționale (RNPT) atestate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost actualizat, la data de 7 aprilie 2022și îl aveți aici: https://bit.ly/registru-produse-trad-atestate.

PRODUS TRADIŢIONAL – produs alimentar fabricat pe teritoriul naţional şi pentru care se utilizează materii prime locale; care nu are în compoziţia lui aditivi alimentari; care prezintă o reţetă tradiţională; un mod de producţie şi/sau de prelucrare şi un procedeu tehnologic tradiţional şi care se distinge de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii.

TRADIŢIONALITATE – elementul sau ansamblul de elemente prin care un produs se distinge de alte produse similare aparţinând aceleiaşi categorii; tradiţionalitatea nu poate să se limiteze la o compoziţie calitativă sau cantitativă ori la un mod de producţie stabilit printr-o reglementare comunitară sau naţională ori prin standarde voluntare; totuşi această regulă nu se aplică dacă reglementarea sau standardul respectiv a fost stabilit în vederea definirii tradiţionalităţii unui produs.

ATESTAREA PRODUSELOR TRADIŢIONALE – recunoaşterea tradiţionalităţii unui produs prin intermediul înregistrării sale în conformitate cu prezentul ordin.

MATERIE PRIMĂ LOCALĂ – materia primă folosită la obţinerea produsului tradiţional şi care este produsă pe teritoriul naţional.

REGISTRUL NAŢIONAL AL PRODUSELOR TRADIŢIONALE – registru înfiinţat şi administrat de Direcţia Generală Industrie Alimentară, prin compartimentul de specialitate cu atribuţii în domeniul produselor tradiţionale din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Pentru a figura în

REGISTRUL NAŢIONAL AL PRODUSELOR TRADIŢIONALE – produsul tradiţional trebuie să fie fabricat din materii prime locale; să prezinte o reţetă tradiţională specifică locului de prelucrare, prin care să reflecte un tip tradiţional de producţie şi/sau de prelucrare, să aibă în procesul de obţinere a produsului şi operaţiuni de prelucrare realizate manual şi să dovedească un mod de lucru tradiţional.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

NUMĂR TOTAL DE ATESTATE DE PRODUSE TRADIȚIONALE:
Băuturi: 29
Carne şi produse din carne: 302
Lapte şi produse din lapte: 131
Legume-fructe: 112
Paine, produse de panificație și patiserie: 112
Pește: 27
Altele: 6
TOTAL: 719.


Mangalia News, 25.04.2022. (sursa: MADR).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply