Instalația de biogaz de la Seini, Maramureș, produce din gunoi tot curentul electric necesar pentru iluminatul public [VIDEO]

0
1621
O instalatie de biogaz transformă fiecare tonă de deșeuri, cele mai multe provenite din cresterea animalelor. Gunoiul provenit de la fermele zootehnice si din gospodăriile oamenilor a afectat terenurile agricole, iar intreaga zonă devenise o bombă ecologică. Sprijinite de Ministerul Mediului, prin Banca Mondială, autoritățile locale au găsit o solutie rapidă: o instalatie de biogaz. Investitia se ridică la 3 milioane de euro.

Printr-un proces de “digestie anaerobă” într-un container ermetic, bacteriile descompun deșeurile în metan, azot si dioxid de carbon. Instalatia captează si căldura, iar simultan produce, printr-un proces termodinamic, si electricitate. Nămolul rămas e îngrășământ bio. Pentru a folosi si căldura rezultată din statia de biogaz, Primăria face o seră de 900 mp, ce va produce flori si legume, reducând costurile investiției.

Instalatia este un proiect pilot care rezolvă o problemă importantă de mediu, transformând gunoiul de grajd, ce poluează solul si pânza freatică, în energie electrică, termică și îngrășământ. (sursa: agriculturae.ro).

Citiți și: Instalaţia de biogaz de la Seini funcţionează.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply