CNIPMMR trage un semnal de alarmă cu privire la noua măsură 3 – Acțiunea 4.1.1 – Investiții în activități productive, ”care are un potențial ridicat de a nu mai fi implementată”

0
564

Poziția CNIPMMR cu privire la noua măsură 3 – Acțiunea 4.1.1 – ”Investiții în activități productive”.

Consiliul Național al IMM-urilor din România trage un semnal de alarmă cu privire la noua măsură 3 – Acțiunea 4.1.1 – ”Investiții în activități productive”, publicată în Monitorul Oficial nr. 1111, din 22 noiembrie 2021, care are un potențial ridicat de a nu mai fi implementată, din următoarele considerente:

–      În data de 26 august 2021, AM POC a publicat în consultare publică Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 4.1.1 – „Investiții în activități productive”, consultare publică fără niciun rezultat.

–      În data de 10 septembrie 2021, AM POC a publicat din nou, în consultare publică, Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 4.1.1 – „Investiții în activități productive”. În plus, în perioada septembrie-decembrie 2021, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) și AM POC a derulat întâlniri și consultări cu mediul de afaceri în cadrul cărora reprezentanții mediului de afaceri au prezentat necesitățile reale ale IMM-urilor și principiile esențiale pentru acordarea de șanse egale tuturor. Deși AM POC era pregătit să lanseze apelul în data de 27 decembrie, s-a convenit asupra faptului ca acesta să publice în luna decembrie Ghidul consolidat (formă finală fără avizul DG Regio), iar după obținerea avizului DG Regio, să fie publicată forma finală oficială.

–      În data de 21 decembrie 2021, AM POC a publicat din nou, în consultare publică, Ghidul Solicitantului aferent Acțiunii 4.1.1 – „Investiții în activități productive”, deși acesta mai fusese de 2 ori în consultare publică, iar modificările care trebuiau realizate reprezentau rezultatul consultărilor.

–      Deși AM POC insistă asupra lansării apelului în dată de 27 decembrie, pentru a avea timp suficient pentru evaluarea proiectelor depuse și semnarea contractelor de finanțare până la 30.06.2022, nici până în ziua de astăzi, 15 februarie 2022, nu a fost publicat un ghid consolidat/ghid final.

–      Trebuie să existe o perioadă de 30 de zile de la data publicării ghidului final/consolidat până la data lansării apelului de proiecte.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

–      În data de 9 februarie 2022, AM POC a publicat Consultarea de piață privind stabilirea valorii estimate pentru procedură având ca obiect „Servicii de consultanță pentru evaluarea proiectelor primite în cadrul Axei prioritare IV, Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive din cadrul POC”.

–      Semnarea contractelor de finanțare trebuie să se realizeze obligatoriu până la 30.06.2022.


Mangalia News, 17.02.2022.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply