David Popovici, triplu recordman european, la 16 ani: “Sunt doar un băiat care înoată repede” [VIDEO]

0
933

A străbătut apa ca fulgerul, la Europenele de juniori de la Roma, iar acum s-a întors în România cu trei recorduri și patru medalii. David Popovici a fost primit pe aeroport ca un erou, la salonul oficial.

Puștiul de 16 ani a dat dovadă de o maturitate exemplară pentru vârsta lui și a explicat simplu ceea ce a realizat, cu o modestie extraordinară.

David Popovici: “Sunt doar un băiat care înoată repede”.

“Aș vrea să mulțumesc Federației, tuturor celor care mă susțin, pentru că sunt o mulțime de oameni și mi-ar lua o veșnicie să-i enumăr pe toți, dar vă mulțumesc tuturor. Mi-am îndeplinit obiectivul, am depășit ceea ce mi-am dorit pentru acest concurs și am câștigat extrem de multă experiență.

Acum merg la Tokyo cu același gând, totuși, să pot să fac ce știu eu cel mai bine într-o finală, să mă descurc, să mă obișnuiesc cu o finală olimpică, pentru că vor veni multe, și să încerc să mă distrez cât de mult pot acolo. Pentru că despre asta e vorba, ăsta e spiritul olimpic”.

“Am auzit imnul național după destul de mult timp, pentru că au fost destul de puține concursuri, chiar de 3 ori l-am auzit, iar de fiecare dată când am urcat pe podium, am vrut să îmi văd steagul acolo cum urcă, să văd toată lumea din tribune stând în picioare, m-am uitat la colegii mei cum stau și mă privesc. A fost foarte tare. Sunt doar un băiat care înoată repede, care are niște antrenori foarte buni, niște părinți foarte buni și repet, niște oameni geniali care mă susțin, prieteni etc”.

David Popovici, 16 ani, eroul nostru, la revenirea în România.
Foto: Inquam Photos / George Călin.

Mai mult, inclusiv VIDEO, pe digisport.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply