Schema ajutoarelor de stat pentru HoReCa: Procedura s-a publicat în Monitorul Oficial

0
759

Ministerul Economiei a publicat, luni seara, în Monitorul Oficial, procedura de implementare a schemei de ajutoare de stat pentru restaurante, baruri, hoteluri, pensiuni și alte firme din sectorul HoReCa și al turismului.

Procedura de implementare a schemei de ajutor de stat prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 224/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei  de COVID-19 a fost aprobată prin ordinul ministrului Economiei nr. 991/2021.

Mai departe, Ministerul Economiei trebie să anunțe perioada de înscrieri.

Înscrierea în cadrul Schemei, creare profil, user, parolă și completarea formularului de  înscriere în vederea obținerii finanțării se vor face on-line, folosind link-ul granturi.imm.gov.ro”, conform procedurii oficiale. Vorbim de fapt despre vechiul portal de granturi IMM, deschis anul trecut: https://granturi.imm.gov.ro/auth/login

Înscrierile în cadrul Schemei se vor realiza în două etape distincte:

  • Etapa 1 de creare profil, user și parola, unde aplicanții vor înregistra cu semnătură  electronică atât datele reprezentantului legal/împuternicitului, cât și datele întreprinderii  eligibile. Beneficiarii care au deja profiluri create pentru ajutoarele COVID-19 pe baza OUG nr. 130/2020 vor putea folosi respectivul profil în cadrul schemei HoReCa.
  • Etapa 2 de înscriere în cadrul Schemei, cu profil, user și parolă generate în prima etapă vor completa formularul electronic de înscriere. Tot în această  etapă, beneficiarii vor încărca raportul de expertiză contabilă extrajudiciar, semnat electronic de expertul contabil, sau a raportului de audit (de asigurare), semnat electronic de auditorul financiar.

Schema HoReCa se derulează până la 31 decembrie 2021, iar plata ajutoarelor se va face până cel târziu la data de 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Beneficiarii eligibili la ajutoarele HoReCa- codurile CAEN


Continuarea, pe startupcafe.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply