Bogdan Bola (PNL), șocat de „dileala” restricțiilor privind pescuitul în Delta Dunării: „O mai mare PROSTIE nu mi-a fost dat să aud!”

0
1143

Bogdan Bola (PNL), șocat de „dileala” restricțiilor privind pescuitul în Delta Dunării: „O mai mare PROSTIE nu mi-a fost dat să aud!”

Un ordin comun al Ministerului Agriculturii și al Ministerului Mediu a inflamat asociațiile de pescuit și pescarii în general, întrucât dispoziția în cauză, publicat deja în Monitorul Oficial, interzice pescuitul de orice fel în zonele de protecție și refacere biologică pe parcursul întregului an, cu excepția pescuitului industrial: adică cherhanalele și alți deținători de ambarcațiuni mari, așa cum TOMIS NEWS a relatat recent în exclusivitate. Deputatul liberal constănțean Bogdan Bola, fost director general al ABADL, a transmis marți că ordinul comun este o prostie, întrucât se leagă „de cei care, ca și mine, aruncă o undiță în Dunăre de plăcere și își petrec două zile în natură”:

Citește mai mult pe tomisnews.ro

Bogdan Bola: ”Atunci când restricționezi/interzici pescuitul sportiv/recreativ, trebuie să vezi și ce efecte va avea o astfel de decizie în viitor. Dacă pescarii nu vor mai veni în localitățile dunărene sau din Deltă, vor avea de suferit și pensiunile din zonă, agroturismul. Magazinele alimentare sau cele care vând momeli și scule de pescuit nu vor mai avea nici puținii clienți care veneau pentru câteva zile în aer liber.
Iar în tot acest timp, procesul de selecție al viitorului Guvernator al Deltei Dunării încă nu este finalizat. Mai grav este că din cele 15 obiective strategice ale acestuia, alese după discuții cu societatea civilă și autorități locale, nu se menționează nicăieri măsuri împotriva braconajului și braconierilor. Iar acesta ar fi trebuit să fie, din punctul meu de vedere, principala țintă a viitorului Guvernator: Oprirea acestui flagel care macină Delta de ani de zile”.


Mangalia News, 29.03.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply