„Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, concurs destinat celor mai tineri cetățeni ai județului

0
545
farmec.ro%20-%20Livr%u0103m%20frumuse%u021Be%21

„Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, concurs destinat celor mai tineri cetățeni ai județului.

Până pe data de 1 mai 2021, puteți transmite lucrări în cadrul acestui concurs, în format electronic, pe una din adresele de e-mail: [email protected], [email protected], sau într-un mesaj privat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Tulcea.

Concursul cu premii cu tema „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, organizat de Consiliul Județean Tulcea, este destinat celor mai tineri cetățeni ai județului, și urmărește ilustrarea celor mai importante puncte de atracție ale județului Tulcea.

Astfel, participanții vor fi invitați să realizeze desene sau picturi care să prezinte locuri și obiective cu valoare istorică, culturală, naturală din județul nostru. Cele mai frumoase lucrări vor fi reunite într-un #album „Descoperă Tulcea prin ochii copiilor”, care va fi promovat în format electronic.

Albumul va fi lansat în luna mai 2021, în perspectiva deschiderii sezonului estival, eveniment mult așteptat de public în contextul pandemic, constituind un mijloc oportun de promovare a destinaţiilor turistice de la nivelul judeţului Tulcea.

La concurs pot participa elevii unităţilor de învăţământ din judeţul #Tulcea, din ciclurile primar, gimnazial şi liceal.

Lucrările înscrise în concurs (exclusiv desene sau picturi, realizate pe coală de desen format A3) vor fi originale, realizate în perioada desfăşurării concursului şi rezultatul unui efort individual.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Fiecare participant va putea înscrie în concurs o singură lucrare.

Toate lucrările vor fi însoțite (obligatoriu) de: o scurta descriere a lucrării (maxim două fraze), numele și datele de contact ale concurentului (număr de telefon și adresă de e-mail), vârsta, iar pentru concurenții minori – numele unuia dintre părinți/tutore și datele de contact (număr de telefon și adresă de e-mail) ale unuia dintre părinți/tutore.

Obiective care pot constitui temă a lucrărilor: Colnicul Hora cu Monumentul Independenţei din Municipiul Tulcea, Cetatea Aegyssus, Muzeul de Artă, Casa Avramide, Acvariul, Cetatea Medievală Enisala, Casa Memorială „Panait Cerna”, Gospodăria Țărănească de la Enisala, Bazilica de la Niculițel, Mănăstirile Celic Dere, Cocoș, Saon, Schitul Stipoc, Sinagoga din municipiul Tulcea, Geamia Azzizzie Tulcea, Geamia Gazi-Ali Pașa din Babadag, Casa Panaghia din Babadag, Mausoleul lui Sari Saltuk Baba Dede din Babadag, Farul din Sulina, Cimitirul internațional din Sulina, clădirea Comisiei Europene a Dunării din Sulina, peisaje din Delta Dunării sau Munții Măcinului etc.

Evenimente care pot constitui temă a lucrărilor: obiceiuri tradiționale de iarnă/primăvară, evenimente specifice minorităților etnice ce trăiesc în județul Tulcea, festivaluri și concursuri județene.

Elemente care pot constitui teme ale lucrărilor: costumul tradițional (românesc sau al etniilor conlocuitoare), bucătăria tradițională, flora sau fauna județului.

Sugestiile de mai sus nu au caracter obligatoriu dar, în situația în care concurentul are o propunere ce excede variantele organizatorului, va trebui să furnizeze, în afara lucrării, fotografii și informații despre obiectivul, evenimentul sau elementul propus.

Vor fi acordate premii de creativitate, dar și premii speciale pentru lucrări care se vor distinge prin originalitate.

Pe data de 6 mai 2021 vor fi anunțați câștigătorii, festivitatea de premiere urmând a avea loc la o dată ulterioară.


Mangalia News, 10.03.2021. (sursa: Consiliul Județean Tulcea).piese-auto-mangalia.roLeave a Reply