Valentin Tănase: La mulți ani, tuturor fraților întru Hristos, dar și tuturor celor care au cugetul și inima curate, chiar dacă nu sunt creștini!”

0
1065

”Astăzi, creștinii sărbătoresc “Boboteaza”, “Botezul Domnului Iisus Hristos” în apa Iordanului de către Sf. Ioan Botezătorul (care era si vărul sau), act considerat in religia creștină purificarea rituala a credinciosilor, indepartarea pacatelor si renasterea spirituala intru Hristos. Prin taina Botezului, pe care o primim, de regula, inainte de a fi constienti, devenim crestini, purtand aceasta matrice spirituala intreaga noastra viata, fie ca dorim, sau nu. Am realizat cu ani în urmă un mozaic monumental reprezentând “Botezul Domnului”, pentru Biserica Eroilor Revoluției din Decembrie 1989 din București (a tinerilor care s-au botezat prin moarte, pentru un ideal pe care cei de astăzi nu au știut să îl împlinească).

Astăzi, în Ziua Bobotezei Domnului, îmi asum taina botezului primită pe când eram prunc și cred că jertfa acelor tineri din Decembrie 1989 rămâne încă de împlinit! La mulți ani, tuturor fraților întru Hristos, dar și tuturor celor care au cugetul și inima curate, chiar dacă nu sunt creștini!”

MN: Admirabilele lucrări ale artistului plastic Valentin Tănase, publicate de cotidianul online Mangalia News pot fi vizualizate AICI.


Mangalia News, 06.01.2021.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply