Centre de Excelență pentru pregătirea elevilor de elită, în fiecare județ și în municipiul București

0
931

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Cristina Anisie, a aprobat, prin ordin, infiintarea de Centre de Excelență, in fiecare judet si in municipiul Bucuresti.

Centrele vor functiona ca unitati “conexe” ale Ministerului Educatiei si Cercetarii, cu personalitate juridica, fiind coordonate metodologic de catre Inspectoratele scolare judetene/ISMB, potrivit unui comunicat de presa al MEC.

“Decizia se subsumeaza prevederilor din Legea educatiei nationale nr.1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit careia “statul sprijină copiii si tinerii capabili de performante inalte, atat in unitati de invatamant, cat si in Centre de Excelență” (art. 57)”, afirma sursa citata.

MEC reaminteste ca recent a fost aprobat, tot prin ordin de ministru, Regulamentul de organizare si functionare a Centrelor judetene de Excelență / Centrului Municipiului Bucuresti de Excelență.

In conformitate cu prevederile acestui document, Centrele de excelență elaboreaza si aplica strategii si politici pentru selectia, pregatirea, sustinerea, motivarea copiilor si a tinerilor capabili de performante. In acelasi timp, acestea organizeaza, coordoneaza metodologic, monitorizeaza si evalueaza, dupa caz, la nivel judetean / al municipiului Bucuresti, un set de sapte activitati si servicii educationale:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Continuarea, pe portalinvatamant.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply