Centrul Cultural Româno-German ”Dumitru Prunariu” va acorda Diplome de Excelenţă pentru recunoaşterea promovării valorilor şi culturii româneşti în străinătate

0
796

Centrul Cultural Româno-German ”Dumitru Prunariu” va acorda Diplome de Excelenţă pentru recunoaşterea promovării valorilor şi culturii româneşti în străinătate.

În urma consultărilor recente, Centrul Cultural Româno-German ”Dumitru-Dorin Prunariu”, din Nürnberg, Germania, a ajuns la concluzia necesităţii recunoaşterii mai aprofundate a eforturilor şi contribuţiilor celor care promovează cultura şi valorile româneşti, fie că este vorba de românii cu merite în domeniu, fie că este vorba de străinii care se implică în această cauză.

Prin această inițiativă se doreşte acordarea anuală de diplome de excelenţă din partea Centrului pentru contribuţia deosebită adusă de persoanele nominalizate la organizarea de acțiuni educaționale și culturale în vederea valorificării patrimoniului cultural românesc și pentru efortul depus în păstrarea identității neamului românesc peste hotarele țării.

 În fiecare an, în luna decembrie, de sărbătoarea naţională a României, Centrul va anunţa numele celor care au fost nominalizaţi pentru această distincţie printr-un comunicat de presă publicat pe site şi trimis către mass-media. Va rămâne la discreţia celor nominalizaţi dacă consimt ca numele lor să fie făcute publice. Diplomele vor fi trimise pe adresa de e-mail sau în format tipărit, în funcţie de preferinţe. De asemenea, pe pagina de internet a Centrului (ccrai.de), va fi creată o secţiune care va include numele celor onoraţi. Mai trebuie precizat că acest proiect este unul în dezvoltare şi că nu este exclus ca, în viitor, să se organizeze chiar o festivitate care să îi sărbătorească cum se cuvine pe cei nominalizaţi.

Diplomele de excelență acordate de Centrul Cultural Româno-German ”Dumitru Prunariu” vor fi semnate de președintele onorific, cosmonaut dr. ing. DUMITRU-DORIN PRUNARIU şi de preşedintele fondator, IONELA VAN REES ZOTA.


Mangalia News, 26.10.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply