RESPECT, DEMNITATE, ONOARE! | Sunt demnă, țin capul sus, pentru că sunt fiică de ofițer al Armatei Române! | Mădălina Mirea

0
1358

RESPECT, DEMNITATE, ONOARE! | Sunt demnă, țin capul sus, pentru că sunt fiică de ofițer al Armatei Române! | Mădălina Mirea.

In vremuri grele, în timpuri de restriște, ați fost trup și suflet alături de noi. Uităm repede, dar eroii nu se uită! E în firea omenească, atunci când ți-e bine, să uiți. Să uităm… Eu nu am cum. Tata a fost militar dedicat Armatei române. Am participat la parade militare încă de mică, am învățat ce este Cinstea și Disciplina, am trăit printre alarme și am știut când pleacă, dar nu când se întoarce…

Am învățat că militarul adevărat este un exemplu pentru cei din jur. Țara mea, patria mea, drapelul meu…, toate le știu de mică, de la tata. Erau alte valori, atunci. Pentru puțini mai sunt și acum. Respect, demnitate, onoare.

Azi ne-am înrăit, ne-am uitat valorile. Ne vindem ușor demnitatea. Dacă ar fi trăit tata, sigur l-ar fi amărât vremurile astea. Dar, prin mine, prin noi, copiii lui, încă se mai păstrează ce și-a dorit. Să ne respectăm, să respectăm, să ne iubim nația asta și așa greu încercată, în care valorile sunt împinse afară din joc, iar nulitățile câștigă faimă. O faimă efemeră, dar care încalcă orice principiu…

Cu speranța că încă onoarea, demnitatea, haina militară reprezintă ceea ce am învățat de mici, aduc un pios omagiu și militarilor care nu mai sunt. Tata, îți promit că de aici, din lumea pămîntenilor, voi ține cont de tot ceea ce m-ai învățat. Să fiu demnă, să țin capul sus, pentru că sunt fiică de ofițer al Armatei Române! Nu te voi dezamăgi.

Cu respect și stimă, cu admirație și dor…, cea care te va aminti în nenumărate rânduri ca pe un exemplu de militar, de tată, de OM!

La mulți ani, militarilor Armatei Române!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mădălina Mirea, Brașov, 25 Octombrie 2020.

MN: Mulțumim, draga noastră Mădălina, pentru toate gândurile frumoase, incluse și în celelalte articolele publicate de Mangalia News, ce pot fi vizionate AICI.


Mangalia News, 25.10.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply