Către PARLAMENTUL ROMÂNIEI:
Distincţiile ‘Gheorghe Lazăr’ în învăţământ. Situaţia de la Mangalia și din țară

1
2420

Republicare: 13 ianuarie 2016, Republicare: 7 decembrie 2016. Republicare: 28 august 2017, Republicare: 23 noiembrie 2018. Republicare: 5 Octombrie 2020, de Ziua Mondială a Educației.

Stimați guvernanți, stimați parlamentari ai României, aveți timp și pentru dascălii merituoși ai țării?? Reluăm postările noastre anterioare pe tema Distincțiilor ”Gheorghe Lazăr” din învățământ, dat fiind dezinteresul pentru rezolvarea nedreptăților făcute în ultimii 10 ani.

Când va fi rezolvată situaţia cadrelor didactice din municipiul Mangalia și a altor mii de învățători și profesori din 37 de județe ale țării, care nu și-au primit nici până astăzi drepturile cuvenite, ca urmare a acordării distincţiilor “Gheorghe Lazăr” în anii 2009 şi 2010, cu toate că au înaintat numeroase Memorii şi Petiţii către Ministerul Educaţiei și Cabinetul Primului Ministru, în ultimii ani?? 

Poate nu știați, stimați parlamentari ai României, dar, la dosarele depuse pentru acordarea acestor distincții, ca și condiție obligatorie era atașarea unor adeverințe de la primăriile locale din care să reiasă faptul că există fonduri planificate pentru acordarea premiilor! Așadar, nu de la Ministerul Educației vin fondurile, ci de la primăriile locale, care așteaptă de mai bine de 10 ani doar un Ordin de Ministru și diplomele pe care MEN trebuie să le trimită, în baza listelor aprobate de Inspectoratele Școlare Județene.

Spargeți cercul vicios și corectați legile strâmbe ce blochează această acțiune de stimulare a dascălilor merituoși din învățământul românesc!

Iată care ar fi soluţia de rezolvare a nedreptăţii ce ni s-a făcut şi care dăinuie din anii 2009 – 2010: Vă rugăm să promovaţi un Amendament la OUG 19/2012, aşa cum s-a rezolvat pentru elevii şi profesorii care au obţinut performanţe sportive deosebite pe plan internaţional, prin articolul 7 la această Ordonanţă.

(Art. 7. In anul 2012, prin derogare de la prevederile art. 7 alin. (2) al art. II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 80/2010, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 283/2011, se pot acorda premii, in conditiile legii, sportivilor si colectivelor tehnice care au obtinut performante deosebite la actiunile sportive internationale, elevilor care au obtinut distinctii la olimpiadele si concursurile internationale pe obiecte de invatamant, precum si profesorilor care i-au pregatit pe acestia).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Sursa: http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_19_2012_masuri_recuperarea_reducerilor_salariale_ordonanta_urgenta_19_2012.php

Considerăm că şi noi, cadrele didactice din Mangalia, suntem într-o situaţie identică, întrucât am obţinut inclusiv premii întâi, diplome şi trofee internaţionale cu elevii pe care i-am îndrumat fiecare, în domeniile noastre de competenţă, aşa cum reiese din documentaţiile pe care le-am depus fiecare pentru obţinerea Distincţiilor „Gh. Lazăr”, în anii 2009 şi 2010″.

Atașăm prezentei și Răspunsul primit între timp de la Primăria Mangalia, referitor la situația noastră, din care reiese disponibilitatea municipalității de a rezolva problema noastră…

”Menționăm faptul că am fost 18 cadre didactice din Mangalia care am abținut Distincțiile ”Gheorghe Lazăr”, în acei ani, fapt ce poate fi confirmat și de dl prof. Petrică Miu, care a fost inspector general școlar în acea perioadă, precum și de liderii județeni de sindicat la care am intervenit cu toate documentele de care dispuneam., dar și de doamna Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educației, cu care am discutat de mai multe ori, cu prilejul vizitelor domniei sale la Mangalia și care ne-a promis că se rezolvă, dar… promisiune a rămas! Pentru cele 8 colege ale fostei doamne inspector general adjunct la ISJ de la vremea aceea s-a găsit rezolvarea și au primit recompensele cuvenite de la Primăria Mangalia, iar pentru noi, ceilalți 10, nu s-a vrut, pesemne pentru că nu eram ”de aceeași culoare politică”, sau din alte considerente pe care nu le cunoaștem!”

Din presă, vă mai aducem la cunoștință că, pe data de 18 decembrie 2013Olimpicii şi profesorii au fost premiaţi, miercuri, la sediul Guvernului!

Olimpicii şi profesorii au fost premiaţi, miercuri, la sediul Guvernului, în prezenţa premierului Victor Ponta, a ministrului Remus Pricopie, a ministrului delegat Mihnea Costoiu, a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Senat, Ecaterina Andronescu şi a preşedintelui Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, Angel Tîlvăr. 

sursa: http://www.agerpres.ro/media/index.php/social/item/245718-Olimpicii-si-profesorii-au-fost-premiati-miercuri-la-sediul-Guvernului.html

Citiți și: Cine fură dreptul la distincţia “Gheorghe Lazăr”? Profesorii din Mangalia se simt amăgiţi şi îşi cer drepturile cuvenite


Mai multe detalii, aici, în acest articol, dar și aici: Profesorii merituoşi rămân fără distincţii şi anul acesta. Iată și alte articole pe această temă:

http://www.mangalianews.ro/2014/12/11/guvernul-interzice-si-2015-primele-tichetele-de-masa-si-banii-pentru-munca-suplimentara/

http://www.monitoruldevaslui.ro/2012/09/se-mai-acorda-distinctiile-%C2%ABgheorghe-lazar%C2%BB-in-acest-an.html

http://legeaz.net/legea-educatiei-nationale-1-2011/art-265

http://botosaninews.ro/244074/social/zeci-de-profesori-botosaneni-vor-primi-un-bonus-la-salariu-vezi-pentru-ce/


Mangalia News, Miercuri, 17 iunie 2015. Republicare: Miercuri, 13 ianuarie 2016. Republicare: 7 decembrie 2016. Republicare – 28 august 2017. Republicare – 23 noiembrie 2018. Republicare: 5 Octombrie 2020, de Ziua Mondială a Educației.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply