Irina Binder – “Pe parcursul vieții am întâlnit mulți oameni, mulți m-au ajutat, am primit daruri dintre cele mai frumoase, am primit chiar și diamante, dar nimic nu se poate compara cu săpunul pe care mi-l aducea prietena mea ca să mă pot spăla și eu ca un om”

0
1928

Când văd persoane veșnic nemulțumite și care au uitat să fie recunoscătoare pentru binele și abundența din viața lor, îmi amintesc o poveste pe care mi-a spus-o o doamnă foarte bătrână. Avea peste 90 de ani când mi-a împărtășit una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le avea despre o prietenă dragă ei.

Doamna respectivă mi-a mărturisit că în tinerețe, imediat după război, era atât de săracă încât nu avea nici măcar o coajă de săpun să se spele. Săpunul era un lux pe atunci în Germania distrusă de război. Ea locuia într-un pod, îndura frigul, nu avea condiții, muncea enorm pentru a-și putea plăti chiria și abia își permitea să mănânce. Dar avea o prietenă care muncea ca servitoare în casa unei văduve, iar această prietenă îi aducea o dată pe săptămână săpunul furat de la stăpâna casei.

“Pe parcursul vieții am întâlnit mulți oameni, mulți m-au ajutat, am primit daruri dintre cele mai frumoase, am primit chiar și diamante, dar nimic nu se poate compara cu săpunul pe care mi-l aducea prietena mea ca să mă pot spăla și eu ca un om”.

În timp ce îmi povestea, m-am imaginat în locul ei, mi-am imaginat senzația minunată de om curat, dar și teama de a nu consuma prea mult din săpun, limita bucuriei și sentimentul de vinovăție…

Doamna mi-a povestit cu nostalgie și recunoștință că se spăla cu grijă, să nu consume mult din săpun, să nu observe proprietara săpunului că acesta a fost folosit.

“Era un săpun bun, parfumat. Și știi ceva? Prietena mea nu l-a folosit niciodată pentru ea… Ea se spăla cu săpun ieftin, de rufe, că doar așa ceva le era îngăduit servitorilor”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

M-a impresionat povestea ei și prietenia celor două. Și-mi dau seama cât de norocoși suntem noi că avem condiții minunate, însă nu știm să ne bucurăm de ele și să fim recunoscători. Și nu mai suntem capabili să apreciem un gest mărunt, nu realizăm că el este venit dintr-o inimă mare, credem că totul este la discreție, că totul ni se cuvine, că a primi este normal… Și nu ne gândim că uneori, când primim o banală bomboană, poate cineva a renunțat la ea pentru noi…, că poate i-ar fi putut da acea bomboană copilului, mamei…

Fiecare gest, fiecare om, fiecare lucru pe care-l avem, fiecare bătaie de inimă ar trebui să ne bucure și să ne umple sufletele de recunoștință.

Irina Binder.


Irina Binder – Carti:

De citit după ce citiți toate cărțile frumoase din lume.

Le puteți comanda online:
Iubitelor mele prietene -> Irina-Binder-si-Carmen-Voinea-Raducanu
Pana la sfarsit -> Pana-la-sfarsit-BinderIrina
Strainul de langa mine -> Strainul-de-langa-mine-BinderIrina
Insomnii -> Insomnii-BinderIrina
Fluturi 3 -> Fluturi-3-IrinaBinder
Fluturi 1 si 2 -> Fluturi-1si2-IrinaBinder.

Cei din străinătate, le puteți comanda aici:
http://bit.ly/Irina-Binder-carti 


Mangalia News, 29.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply