CL Mangalia a aprobat construirea locuințelor ANL, creșă nouă, cu finanțare SUA și anveloparea școlilor, cu bani europeni

0
1071

Consilierii locali din Mangalia, reuniți, luni, în ședință extraordinară, desfășurată online, au adoptat mai multe proiecte de hotărâre, inițiate de primarul Radu Cristian. Unul dintre documentele votate de aleșii locali a vizat construirea de locuințe ANL, prin credit ipotecar.

În ședința CL, s-a aprobat dezmembrarea terenului în suprafață de 44.112 mp, situat între stațiunile Venus și Cap-Aurora. Ulterior, parcelele respective vor fi transferate în folosință gratuită către instituția guvernamentală, care va ridica un cartier rezidențial, unde orice locuitor al Mangaliei își poate cumpăra o locuință, prin credit ipotecar, conform condițiilor ANL.

Precizăm că pentru realizarea acestui obiectiv de investiții, s-a aprobat, recent, elaborarea unui PUZ pentru construirea locuințelor cu regim maxim de înălțime P+2E.

Un proiect similar se află în execuție, în Mangalia, pe strada Oituz, unde se construiesc mai multe case și blocuri, tot prin credit ipotecar.

Un alt proiect votat de aleșii locali a vizat aprobarea construirii unei noi creșe, pe strada Rozelor, în apropierea Liceului Callatis. Clădirea va fi edificată în asociere cu Ambasada SUA, care va finanța construcția, prin Comandamentul Forțelor Americane din Europa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Reamintim că, tot cu sprijinul Armatei SUA, în vara anului 2016, au fost finalizate lucrările de renovare, modernizare și dotare a actualei creșe din Mangalia.

În aceeași ședință a CL Mangalia, s-au adoptat alte trei proiecte privind anveloparea și modernizarea, cu bani europeni, a trei unități de învățământ, respectiv: Liceul Teoretic Callatis, Școala Sf. Andrei și Grădinița Nr. 3.

Totodată, consilierii locali au adoptat proiectul de supraetajare, extindere și modernizare a clădirilor din incinta Spitalului Municipal Mangalia, cu finanțare din partea CNI.

Proiectul de hotărâre presupune predarea către CNI a amplasamentului necesar modernizării, supraetajării, extinderii și închiderii terasei la Spitalul Municipal Mangalia – Pavilion B, Pavilion C și Anatomie Patologică, pentru realizarea investiției.

 

Alte două proiecte, aprobate cu aceeași ocazie, au vizat înființarea sistemului automatizat de irigații, în mai multe zone ale orașului, precum și amenajarea parcărilor de reședință pe strada Ștefan cel Mare și IGAF.


Mangalia News, 02.09.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply