Spectacol pe cerul României: Cometa Neowise, vizibilă cu ochiul liber. FOTO: prof. Abibula Aygun, coordonator Cercuri Științe Aplicate, la Școala Gimnazială ‘George Coșbuc’ din 23 August

0
1048

Spectacol nocturn pe cerul României! Cei care au curiozitatea de a privi către bolta stelară, în aceste zile, au ocazia de a asista la un eveniment astronomic rar: trecerea cometei Neowise, care deja este protagonistă a numeroase și spectaculoase “ședințe” foto, făcute în întreaga lume. […]

În perioada 11-24 iulie, cometa este circumpolară și poate fi observată de pe teritoriul României, după ora 23.00, pe durata întregii nopți, la doar câteva grade deasupra orizontului nord-nord-vestic.

O interesantă galerie foto a fost realizată de profesorul Abibula Aygun, care a surprins corpul ceresc, noaptea trecută, în jurul orei 04.22, din localitatea constănțeană 23 August. Acesta a folosit o cameră foto Sony Nex 5N, cu adaptor Fotodiox pentru monturi Canon EOS, teleobiectiv 75-300mm, setat la 135 mm. Timpi de expunere 10″,12″, 15″ cu MiniTrack LX2ostimage.

Abibula Aygun este coordonator Cercuri Științe Aplicate, la Școala Gimnazială ”George Coșbuc” din 23 August, iar pe lângă astronomie, mai face pentru copiii de la unitatea de învățământ și astrofotografie și alte lucruri din această zonă.

Citiți articolul integral pe ctnews.ro.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply