Acum 5 ani, UiPath avea trei angajați, iar sediul era într-un apartament de 3 camere din București. Luni, UiPath a fost evaluată la peste 10 miliarde de dolari. Wow!

0
1142

Uitați o zi de Covid. Astăzi toate știrile din România ar trebui să înceapă cu acest om care a creat cel mai valoros produs românesc și primul „unicorn” din România.

Revista „Forbes” din SUA l-a numit „șeful roboților”. 

Daniel Dines este primul miliardar creat de industria robotizării. A creat primul „unicorn” din România.

Acum 5 ani, UiPath avea trei angajați, iar sediul era într-un apartament de 3 camere din București. Luni, UiPath a fost evaluată la peste 10 miliarde de dolari. Wow!

Cu această știre ar fi trebuit să înceapă orice program TV din România. Nu trebuie să vorbim doar de Covid. Se întâmplă și lucruri foarte bune în lume. Iar aceste lucruri sunt făcute de români. 

UiPath a fost votată compania de tehnologie cu cea mai mare creștere din SUA. Investitorii aseamănă evoluția UiPath cu cea a lui Google sau Facebook.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

UiPath este singura companie „unicorn” creată de români. 

Companiile „unicorn” au devenit simbolul firmelor bazate pe tehnologie și care au ajuns să valoreze mai mult de un miliard de dolari: Facebook, Tesla, Uber, Airbnb.

Daniel Dines s-a născut la Onești. A terminat Facultatea de Matematică-Informatică în 1997. Spune despre el că era destul de leneș, dar avea un pic de talent la matematică și a intrat ușor la facultate, la secția de Informatică. A fost dezamăgit de modul de predare al profesorilor așa că, pentru a invăta să programeze, s-a angajat din timpul facultății. Programul lui de muncă începea la oră 8 seara, deoarece firma la care s-a angajat nu avea destule calculatoare.

După facultate, a plecat în SUA și s-a angajat la Microsoft.

După cinci ani s-a întors în România și a înființat UiPath. 

În 2014 compania avea 3 angajați și venituri anuale de 500.000 $. În 2019, UiPath a avut venituri de 400 milioane $!

Wow! Cum este posibilă o asemenea creștere în doar 5 ani? Ce face UiPath atât de bine?

Citiți continuarea în republica.ro, 14.07.2020.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply