Pufuleții, un pericol real și nebănuit asupra organismului uman, ne avertizează Asociația pentru Protecția Consumatorilor

0
875

De multe ori e gustarea preferată atât de adulți, cât și de copii. Calorii puține, oferă sațietate și sunt și delicioși, motiv pentru care toți îi consumă. Numai că, s-a aflat!, sunt foarte toxici pentru organismul uman. Asociația pentru Protecția Consumatorilor a realizat un studiu și a oferit tuturor detalii despre pericolul la care ne expunem dacă îi consumă.

Pufuleții, nocivi pentru organism

Asociația pentru Protecția Consumatorilor a făcut studii în legătură cu pufuleții comercializați pe piața din România și au publicat rezultatul obținut. Astfel, specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu încărcătura chimică mare, care în cele din urmă prezintă un risc asupra sănătății consumatorilor. Experții Asociației Pro Consumatori (APC) spun că pufuleții conțin următorii aditivi:

E 100 – Curcumina este cea oferă pufuleților culoarea portocaliu-galben. Consumată, acest aditiv provoacă stări de greață și diaree. De asemenea, s-a demonstrat că afectează absorbția de către organism a fierului.

E 270 Acidul lactic este folosit ca stabilizator și conservant. Acesta poate induce mâncărimi, inflamarea limbii și a mucoaselor, respirație greoaie, secreții nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. De aceea, este strict interzis bebelușilor.

E 296 – Acidul malic este potențiator de aromă. Este, de asemenea, periculos pentru bebeluși și copii mici, deoarece copiilor mici le lipsește capacitatea de a metaboliza cantități mari de acid malic.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

E 330 –  Acidul citric, cauzează distrugerea smalțului dentar, favorizează apariția cariilor. De asemenea, e contraindicat celor cu afecțiuni cardiovasculare, renale ori afecțiuni ale aparatului digestiv. Contraindicatii si atentionari: Până în prezent, s-a constatat că acidul citric poate fi un iritant local la nivel bucal, esofagian şi gastric, iar în cantitate mare poate provoca eroziuni dentare. Există unele informații, încă insuficient documentate însă, potrivit cărora acidul citric poate fi responsabil de apariţia anumitor tipuri de cancer.

Ce alți aditivi conțin pufuleții

E 631 – Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă. Este sarea de sodiu a acidului inozinic. Contraindicatii: Persoanele astmatice şi cele suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari ar trebui să evite acest aditiv, care se descompune în purine, substanţe precursoare ale acidului uric. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici. Este un corector de gust obținut din carne sau pește și care poate dezvolta reacții alergice.

E 635 – Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă. Este amestecul sărurilor de sodiu ale acidului guanilic şi acidului inozinic. Poate provoca alergii și este contraindicat persoanelor astmatice.

Alți aditivi conținuți de pufuleți:

Aromă de fum sub formă lichidă, obținută prin extracție cu dietil eter din gudron produs prin piroliza unei combinații a unor tipuri de lemn.

E 621 – Glutamatul de sodiu este un potențiator de gust adăugat de obicei în mâncarea chinezească, în conservele de legume, supe instant și carne procesată. El poate fi însă adăugat în orice aliment, inclusiv în băuturi alcoolice sau nealcoolice. Simptomele provocate de E 621 includ dureri de cap, constricție musculară, amorțeli, stare generală de slăbiciune și înroșirea feței.

E 627 Aditiv alimentar cu rol de potenţiator de aromă. Este sarea de sodiu a acidului guanilic, un acid natural, component al acidului ribonucleic. Contraindicatii: Persoanele astmatice şi cele suferinde de gută, reumatism, calculi renali sau biliari ar trebui să evite acest aditiv, care se descompune în purine, substanţe precursoare ale acidului uric. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.

E 262 – Aditiv alimentar din categoria conservanţilor naturali, obţinuţi din acidul acetic, prin fermentaţie bacteriană. Nu este permis în alimentele destinate sugarilor și copiilor mici.


Mangalia News, 08.07.2020. (sursa: redactia.ro).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply