Președintele Clubului Rotary International Mangalia, avocat Cosmina Stoian și-a prezentat Raportul de activitate pe anul rotarian care s-a încheiat recent [Foto/VIDEO]

0
3993

”CLUBUL ROTARY INTERNATIONAL MANGALIA a fost fondat în anul 2002. In cei 18 ani de activitate, clubul nostru a finalizat cu succes zeci de proiecte in domeniile: medical, cultural, social si educational”, a afirmat avocat Cosmina Stoian, președintele în funcție, care a prezentat Raportul de activitate pe anul rotarian ce tocmai s-a încheiat. Proiectele derulate în toți acești ani au însumat peste 250.000 euro. In mandatul 2019-2020 au fost realizate urmatoarele:

1. In data de 08.10.2019, in urma a doua evenimente de fundraising organizate in 11 si 21 august 2019, am finalizat, cu sprijinul asociatiei elvetiene ”Medizinalverein fur Rumanien Lucia Benovici Portmann”, proiectul ”Lumini in noapte pentru sanatate”, la care au participat actrita Daniela Nane, istoricul Adrian Cioroianu, artistii de muzica folk – Walter Niculescu si Maria Gheorghiu, prin donarea de echipamente medicale necesare pacientilor imobilizati ai sectiilor de neurologie, recuperare si medicina interna, din cadrul Spitalului Municipal Mangalia, în sumă de 2.500 euro.

2. In data de 02.11.2019, Clubul Rotary Mangalia a organizat prima editie a ”Cupei Rotary la tenis de masa”, in colaborare cu Liceul Teoretic Callatis Mangalia, competitie cu trei categorii: incepatori, avansati si open, eveniment finalizat cu succes, cu sprijinul sponsorilor Decathlon Romania, MW Import Export, Plafar Bucuria Naturii, Oriflame Romania. Castigatorul trofeului competitiei, la categoria open a fost elevul mangalian Stoica Emanuel.

3. Patru membri noi primiti in acest mandat: Aura Adolfina Trascu – biolog si Mihaela Toma – inginer sudor international naval, la data de 09.09.2019; Magdalena Dumitrescu – medic balneolog – director medical Sanatoriul Balnear Mangalia – primita in club in cadru festiv, la Balul Anual de Caritate organizat in 22.02.2020; Patrascu Cristian – inspector QHSE, primit in club la data de 09.03.2020.

4. Am pus bazele unei colaborari internationale cu Clubul Rotary Pont-a-Musson, din Franta.

5. Am actualizat site-ul Rotary Mangalia, cu membri si actiuni ale acestui mandat.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

6. Cu sprijinul prieteniei noastre Lucia Benovici Portmann, am luat legatura cu dl amabasador al Elvetiei in Romania, dl. Mattli Arthur si am stabilit o intalnire comuna, cu o delegatie a clubului nostru si Lucia, la Bucuresti, la invitatia domniei sale, intalnire stabilita pentru luna aprilie a acestui an si amanata din pricina pandemiei si a restricitiilor de ciruclatie impuse.

7. In data de 26.11.2019, am organizat impreuna cu dna psiholog Narcisa Kiralifyi si colegul nostru, avocat Florin Raican, in incinta primariei comunei Albesti proiectul ”ALEGE SA NU FII O VICTIMA. AFLA-TI DREPTURILE”, Proiect de informare si consiliere pentru victimele abuzului domestic, pentru a marca data de 25.11.2019, Ziua Internationala a eliminarii violentei impotriva femeii.

8. Cel mai important proiect al acestui an rotarian este cel intitulat ”Spre Soare – Reședința pentru seniori”, ce urmează a fi edificată la Costinesti, cu sprijinul aceleasi asociatii elvetiene ”Medizinalverein fur Rumanien Lucia Benovici Portmann”, proiect in beneficiul membrilor comunitatii mangaliene, pentru care au fost stranse fonduri la Balul Anual de Caritate din 22.02.2020, gazduit de actrita Maia Morgenstern, bal intitulat ”Alma Latina”.

9. Am participat impreuna cu sase colegi rotarieni si 14 colegi interactieni la proiectul comun al celor patru cluburi din Constanta – ACTIUNE ECOLOGIZARE LACUL TABACARIE- 19.10.2019.

10. In  16 noiembrie 2019 am sustinut si participat la actiunea de ecologizare a insulitei din Mangalia, organizata de clubul Interact Mangalia, in urma careia au fost adunati peste 60 de saci plini cu deseuri.

11. In 25.11.2019 ne-am ales viitorul prsedinte pentru mandatul 2021-2022, in persoana minunatului coleg Mitica Cucoranu, membru cu state vechi in clubul nostru.

12. In data de 07.12.2019, le-am fost alaturi prietenilor si partenerilor nostri de la Clubul Rotary BALCHIK, la balul anual de caritate, organizat in cadru festiv la complexul hotelier Lighthouse Golf and Spa Resort, unde am fost tratati ca si membri ai clubului lor.

13. In decembrie 2019, am organizat conform traditiei RC Manglia petrecerea Secret Santa, in cadru festiv.

14. In data de 1.12.2019, am continuat traditia si am participat impreuna cu o delegatie a clubului la ceremonia de depunere coroane la Monumentul Eroilor de pe platoul Casei de Cultura din Mangalia.

15. Colegii nostri s-au mobilizat in sprijinul unui caz social din Mangalia – un elev iminent din Mangalia – IACOB Michael,  a carui mama nigeriana a decedat rapusa de o boala incurabila, a ramas fara camera din imobilul in care locuiau in urma unui incendiu devastator – prin marinimia colegilor nostri, am reusit sa-i mobilam camera si sa o dotam cu toate cele necesare, pentru a putea fi iar locuita. In ajunul Craciunului, ne-am deplasat iar la acest baietel acasa, pntru a-i duce hainute, alimente si jucarii lui si fratiorului, in varsta de 3 ani.

16. Colegul nostru Florin Raican, sprijinit de viitorul presedinte, Marcela Stancu, au daruit un laptop performant unui elev din Limanu, cu rezutate foarte bune la invatatura si situatie materiala precara, in 21.12.2019.

17. Colegii nostri Marcela Stancu si Veronica Cara au daruit haine, incaltaminte, articole pentru copiii din comuna Limanu, tot in prag de Craciun.

18. In 15.02.2020, am onorat ca in fiecare an evenimentul Cupa Rotary la Bowling, editia a XV a, organizata de Clubul Rotary Pontus Euxinus Constanta, unde reprezentantii clubului nostru au castigat premiul III, la categoria masculin.

19. In data de 10.03.2020, colegii nostri impreuna cu tinerii nostri interactieni au fost gazde pentru cateva ore pentru tinerii din programul YEP, timp in care acestia au vixitat cele mai imprtante obiective turistice din Cetatea Callatis.

20. In urma solicitarilor primite de clubul nostru de la Spitalul Municipal Mangalia, dupa decretarea starii de urgenta, privind necesitatea dotarii cu echipamente medicale specifice, prin intermediul colegei Adriana Nicolae – presedinte RC Pontus Euxinus Cta, am reusit sa achizitionam prin intermediul sponsorului Administratia Porturilor Maritime Constanta, două monitoare functii vitale si echipamente medicale in valorare de 55.000 lei, pentru Spitalul Mangalia.

21. Am pus bazele proiectului ”Bursa ROTARY MANGALIA”, pentru olimpicii Mangaliei, prin care oferim la finalul fiecarui an rotarian, sprijin fianciar elevilor mangalieni din ciclurile gimnazial si liceal, cu rezultate la fazele nationale ale olimpiadelor scolare, proiect a carui prima editie am finalizat-o in data de 24.06.2020, prin premierea a patru elevi mangalieni care au obtinut rezultate remarcabile la fazele nationale ale olimpiadelor scolare in anul scolar 2018-2019: GRANTAT IONUT ANDREI, elev in clasa a VII a a Liceului Teoretic Mangalia, care a obtinut medalia de bronz la Olimpiada de informatica, CUBANIȚĂ IOANA IASMINA, eleva in clasa a XI a a Liceului Teoretic Mangalia, care a obtinut locul I la Olimpiada de Religie, SALANTAI OANA, eleva a Scolii Gimnaziale nr.3, care a obtinut mentiune la OLIMPIADA ”Lectura ca abilitate de viata” și ARSENE COSMIN, elev al Scolii Gimnaziale nr. 3, care a obtinut mentiune la Concursul National ”Calatori prin istorie”.

Rotary Club Mangalia Event 24 Iunie 2020 on Hotel Corsa Mangalia:

Multumesc tuturor colegilor, colaboratorilor si sponsorilor, care au sprijinit proiectele anului rotarian 2019-2020 si îi urez mult succes în noul an rotarian 2020-2021, colegei noastre  Marcela Stancu, care preia conducerea Clubului Rotary Mangalia.

Avocat Cosmina Stoian, Mangalia, 1 iulie 2020.


Mangalia News, 02.07.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply