Maria Cazacu – Clopoțelul n-a mai sunat… Rămas bun, 4A!

0
924

Am pășit timid pe holul lung, stingher și mut. Am apăsat pe clanță și am intrat. M-am așezat cuminte la catedră, cu catalogul sub nas. Nu-l deschid.

Prin perdelele de culoarea mierii de tei, lumina năvălește în șuvoaie calde, moleșitoare, inundând liniștea îmbibată de tristețe. Bănci goale, prefăcute-n oglinzi, ascund chipuri dragi.

Acolo stă Alex, de la el am aflat ecuația fericirii. În spate e Cătălin, viitor rocker. La perete e Raul, energic și inteligent, „născut spaniol”, cum îi place să spună, captivat de lupta de veacuri a poporului român.

Nicolas m-a învățat ce este speranța, Andreea, ce este gingășia și coștiinciozitatea. De la Luiza am înțeles că, din când în când, copiii au nevoie să fie scărpinați. 🙂

Pe rândul de la mijloc, Teodora, viitoare scriitoare, o explozie de veselie. Și Maia, primăriță, dar și pictoriță. Cu Omi, am descoperit sensibilitatea, cu Miruna, seriozitatea.

Nu știu ce m-aș fi făcut fără talentul de actriță al Simonei, fără zâmbetul molipsitor al Alexandrei, sau fără blândețea din ochii Mariei! Poate, dacă eram mai perseverentă, aș fi dobândit și abilități de fotbalist. Cu siguranță, m-ar fi ajutat celălalt Raul, Mario sau Marius. Locul lor e aici, lângă fereastră. Să vorbești puțin și să asculți mult, am învățat de la Dougean. Că dorința de a învăța poate fi cultivată, mi-a demonstrat Daria D.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Gabriel m-a convins că atunci când există voință, poți realiza lucruri mărețe. Dacă aș fi dorit să-mi dezvolt competentele digitale, Ionuț nu m-ar fi refuzat. Despre dragostea pentru necuvântătoare am aflat de la Daria N, iar despre responsabilitate, de la Petronela.

De la fiecare am învățat câte ceva.

Cât de bogată sunt!

Prof. inv. prim. Maria Cazacu, Școala Gimnazială Nr.1, Mangalia.

Albumul nostru de suflet este AICI:

MN: Vacanță plăcută și Mult succes în viață! Vă invităm, stimați cititori, să vizionați și celelalte postări pline de sensibilitate și de dragoste de Frumos, ce poartă semnătura doamnei învățătoare Maria Cazacu, AICI.


Mangalia News, 11.06.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply