Cristian China-Birta: #AcelMoment când newsletterul tău este preluat de un ziar online din Mangalia…

0
1062

#AcelMoment când newsletterul tău este preluat de un ziar online din Mangalia. Bine, cu șeful publicației (nu-i dau nume, ca să pară că s-a întâmplat natural, așa :D) am povestit de mai multe ori pe mail, știi cum zic, deci e pe pile. Cred… 😀

Fie criza cât de rea, io tot stau în casa mea! Sau ceva. Hop ș-așa 😀

#AcelMoment când newsletterul tău este preluat de un ziar online din Mangalia. Bine, cu șeful publicației (nu-i dau nume, ca să pară că s-a întâmplat natural, așa :D) am povestit de mai multe ori pe mail, știi cum zic, deci e pe pile. Cred… 😀

Iată ce a ieșit când toți colegii din agenția digitală Kooperativa 2.0 ne-am întrebat ce am învățat după o lună de lucru de acasă. Eu, mai bătrân fiind (sunt decanul de vărstă al agenției, ca să folosesc o expresie prăfuită :D), am dat-o pe nostalgie…

Un studiu despre părerea românilor despre niște chestii, ca să le zic așa, din perioada asta de coronavirus. Una din concluzii: jumate dintre românii cred că presa a exagerat, jumătate nu. Mno…

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Apropozito de studii, Alina Jantea îmi arată cu degetul digital înspre studiul ăsta despre cum gândesc oamenii în vreme de coronavirus. Mă rog, o să fie studiu după ce completează cât mai multă lume chestionarul. De aia zic: dacă ai vreme, completează-l. Eu am făcut-o, desigur. 

Presupun că știi că s-a prelungit starea de urgență până pe 16 mai.  Apropo de asta și de ieșitul afară din casă fără declarația aia (sau declarațiile, dacă ești în interes de serviciu) sau pentru că ești în carantină și tu nu stai în casă: sâmbăt am aflat că, până în acel moment, au fost întocmite peste 400 de dosare penale sau dat peste 130.000 de amenzi, care au adus la bugetul statului aproape 40 de milioane de euro. Altfel zis, #StaiAcasă dacă nu vrei să dai bani la stat.

Mda, este și asta o chestie. Italienii se gândesc să recheme lumea la muncă dar cu o condiție: să li se facă teste oamenilor să vadă dacă au anticorpii corespunzători

Comisia Europeană a scos de sub salteaua financiară 100 de miliarde de euro pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea întreprinderilor.

Premierul Irlandei este de meserie doctor. Și ce face el acuma în plină pandemie? Își îmbracă halatul alb și se apucă de făcut meseria lui.

Antena 1, Realitatea TV, TVR1 și PRO TV oferă spaţii de publicitate în valoare de 50 de milioane de euro pentru a combate pandemia. Glumesc. Este vorba de BBC World News, CNN International şi Euronews.

Eu nu mănânc de la McDonald. Mă rog, foarte rar. Și doar cartofii prăjiți (care-s a dreaqu de buni!). Dar îmi place foarte, foarte mult ce face acest brand cu fundația sa: Fundația pentru Copii Ronald McDonald. Spre exemplu, acum se alătură luptei împotriva Covid-19 și donează 60.000 de euro pentru a susține lucrările de amenajare a secției ATI de la Institutul Național de Geriatrie și Gerontologie Ana Aslan. Și oferă cazare gratuită personalului medical din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Grigore Alexandrescu,  în Casa Ronald McDonald aflată în incinta Spitalului.

Și vin și întreb: dacă toate brandurile care nu ne plac ar face ce face McDonald, oare nu ar fi mai un pic mai bine în lumea asta? 

Apropo de implicarea pe care o salut cu mare, mare drag, cei de la Salvați Copiii (pe care îi admir teribil pentru ce fac) au lansat un Fond de Urgență pentru Spitale și au dotat în ultimele 2 săptămâni 9 unități medicale, ultima fiind Suceava unde situația este deja tragică. Următoarea lor țintă: să ajungă la Arad și Brașov cu echipamente de protecție și echipamente medicale. Așa că, dacă poți să ajuți (chiar și dacă dai mai departe informația asta), ar fi grozav.

Am semnat petiția prin care Dăruiește Viață solicită, alături de alte 119 organizații, transparență în furnizarea informațiilor oficiale privind situația spitalelor din România în lupta cu COVID-19. 

Încă o platformă: ROSurse.ro. Care facilitează colaborarea între Furnizori, Producători și Beneficiari de echipamente medicale de protecție si prevenție pentru a ajuta instituțiile în lupta cu CoVid-19! În condițiile actuale, informația nu poate fi găsită într-o singură sursă, situație care necesită centralizarea datelor și a resurselor într-o singură platformă.

Uite o chestie care s-ar putea să te intereseze: Startup-ul românesc fenix.eco a lansat platforma online pentru vânzarea de telefoane inteligente recondiționate. Pe platformă sunt acum disponibile peste 20 de modele de smartphone-uri recondiționate, cu prețuri, în medie, cu 50% mai mici față de cele ale unor telefoane inteligente noi.

Foarte faină seria pe care o face Luiza Ene despre cum trec editurile din România peste criza asta. Sau, mă rog, cum încearcă…

Apropo de subiectul cărți, Hyperliteratura are pachetul ăsta de 10 cărți la juma de preț. Adică ieși la 16 lei cartea. Eu am citit 8 dintre ele la #RaftulLuiChinezu. Pe ultima nu am apucat pentru că abia a fost lansată. Și am finanțat prin crowdfunding 5 dintre ele 🙂

Dă cu sunet. Ca să te încarci pozitiv 🙂

Și tot pe zona de descrețire, iată cea mai frumoasă poezie de primăvară, compusă de Dorin Zidaru. Pe context, așa 😀

Dacă îți place muntele și schiatul și ți-e dor, poate filmul ăsta o să compenseze un pic. Dar numai un pic 😀

Mda, cum e graficul ăsta de la Statista…

Ai primit acest newsletter de la un prieten?

Abonează-te mai jos, pentru a primi mailuri din partea mea.

ABONEAZĂ-TE LA ACEST NEWSLETTER

Cristian China-Birta, Marți, 7 aprilie 2020.


Mangalia News, 07.04.2020.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply