Streinu-Cercel: ”Coronavirusul stă pe jos, pe clanţe, pe uși, pe geamuri!” [VIDEO]

0
880

Șeful Institutului Matei Balș a recomandat joi primăriilor din București să asigure curățenia în București pentru a preveni răspândirea coronavirusului. ”Stă pe jos, pe clanțe, pe uși, pe geamuri”, a spus Adrian Streinu-Cercel. Medicul a recomandat astfel autorităților folosirea apei hiperclorizate, pentru a igieniza orașul.

Într-o conferință la Primăria Capitalei, Adrian Streinu-Cercel a vorbit despre prezența și răspândirea coronavirusului, avertizând că poate fi purtat inclusiv de telefonul mobil.

”Unde este curățenie, nu este virus! Virusul stă pe jos, respectiv pe clanțe, pe uși, pe geamuri. Unde punem mâna, acolo este și virusul. De acolo luăm și îl ducem, și cu telefoanele mobile îl ducem la față, și de pe față, respectiv, îl ducem și îl tragem în dreptul nasului”, a declarat Adrian Streinu Cercel.

Șeful Institutului Matei Balș a recomandat astfel autorităților locale să facă eforturi pentru menținerea curățeniei pe străzi.

”Între timp, primăriile trebuie să spele șoselele, de dimineața și până seara, clanțele, de dimineața și până seara, gardurile, de dimineața până seara cu apă care să fie hiperclorizată. Clorul este cel care inactivează acest virus și, ca atare, putem să facem acest lucru. Avem stații de unde putem să luăm apa și să spălăm!”, a transmis medicul. 

Mai mult, pe: observator.tv/sanatate

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 27.03.2020. (surse: observator.tv și facebook.com/gabifirea).



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply