Ratele la bănci, AMÂNATE pentru 9 LUNI, la cerere! Cîțu: „Se aplică pentru TOATE tipurile de credite și pentru TOT SISTEMUL bancar”

0
827

TOMIS NEWS: Guvernul va adopta joi o ordonanţă de urgenţă care va permite amânarea plăţii ratelor pe o perioadă de nouă luni, atât pentru persoanele fizice cât şi pentru cele juridice, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîțu. Ministrul a mai afirmat că amânarea se aplică pentru toate tipurile de credite şi pentru întreg sistemul bancar.

Potrivit OUG redactată la Ministerul Finanțelor Publice, clienții trebuie să solicite băncilor amânarea prin telefon, care trebuie să confirme ulterior cererea via e-mail. Cîţu a mai precizat că dobânzile nu se cumulează, astfel încât să fie evitată posibilitatea ca după cele nouă luni, debitorii să fie obligaţi să plătească imediat mai multe rate.

Marţi seară, Florin Cîţu a anunţat că o soluţie este 90% agreată cu băncile şi BNR, ultimele detalii fiind în lucru. La acel moment, se vorbea despre o perioadă de aproximativ 6 luni și care cuprindea și perioada de după expirarea stării de urgență.

„Este vorba despre o păsuire, nu putem să ştergem ratele. Este o păsuire care se va întinde şi după perioada de stare de urgenţă. Pentru persoane juridice avem deja tot felul de instrumente şi vor fi şi pentru persoane fizice. Am mers pe o variantă prin care nu creăm alte probleme birocratice. Nu există condiţionalităţi”, preciza Florin Cîțu.

Continuarea, AICI. 25.03.2020.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply