Ce instituții pot face angajări fără concurs, în actuala stare de urgenţă din România?

0
764

Decretul privind instituirea stării de urgență pentru 30 de zile, semnat de președintele Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial, oferă posibilitatea unor instituții să facă angajări fără concurs. Astfel, instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Ordine Publică şi Securitate Naţională suplimentează, la nevoie, efectivele şi tehnica pentru intervenţie, prevăzute în planuri, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Potrivit art. 6, Capitolul I – Domeniul Ordine Publică, “instituţiile din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională pot angaja fără concurs, la nevoie, pe durată determinată de 6 luni, personal din sursă externă sau cadre care au trecut în rezervă, cărora le-au încetat raporturile de serviciu”.

Exercițiile militare, desfăşurate în poligoanele de instrucție, nu se suspendă.

De asemenea, pentru ca efectivele instituţiilor din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională să fie mereu la dispoziţie în scopul intervenţiei în cazuri reale generate de pandemia de COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, se suspendă exerciţiile, simulările, aplicaţiile şi orice alte activităţi care pot interfera cu măsurile luate de autorităţile competente destinate prevenirii şi combaterii răspândirii infecţiilor cu COVID-19, cu excepţia celor cu caracter militar, desfăşurate în poligoanele de instrucţie.

(sursa: focuspress.ro, 18.03.2020).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply